fbpx

Ukupno dosad 168 zaraženih osoba virusom Covid-19 u Hrvatskoj

HZJZ…

Prema podacima HZJZ u 11.00 sati: 168 zaraženih osoba virusom Covid-19 u Hrvatskoj

CovidU subotu je u Hrvatskoj bilo ukupno 168 zaraženih osoba dosad, od čega je 5 osoba ozdravilo. S obzirom na susjedne zemlje, epidemiološka situacija je i dalje pod nadzorom.
Trenutno je potvrđeno 168 osoba zaraženih koronavirusom, a pet osoba je ozdravilo. 90 osoba je u karanteni, od čega je 56 osoba državljani Republike Hrvatske, a ostali su strani državljani. 45 vozača kamiona nalazi se pod posebnim režimom.
– Ako želimo korona party imat ćemo ga. A mislim da ne želimo. Kako izgleda korona party? Tako da netko završi kao teško bolestan, na respiratoru ili još teže – rekla je Alemka Markotić.
Obavljeno je 2.038 testiranja.
14 134 osobe je određena mjera samoizolacije.
Česta su kršenja propisanih mjera samoizolacije, a Nacionalni stožer civilne zaštite poziva na pridržavanje propisanih mjera te odluka.
Nacionalni stožer civilne zaštite donio je jučer dodatne mjere kako bi se spriječili dodatni socijalni kontakti. Mjere su vezane uz sklapanje braka i životnog partnerstva te pogreba. Prema novim pisanim odlukama, vjenčanja i pogrebi će se organizirati u krugu najuže obitelji, uz nazočnost službene osobe, ali samo pod uvjetom da nitko nema respiratorne simptome. Zatvorena su dječja igrališta i sportska igrališta.
Od četvrtka u 0:01, na snagu je stupio čitav niz mjera kojima je za cilj osigurati strože mjere socijalnog distanciranja, a u svrhu ublažavanja mogućnosti širenja epidemije. Podsjećamo na potrebu pridržavanja mjera osobne higijene i socijalnog distanciranja svakog pojedinca: u zatvorenim prostorima potrebno je držati distancu od 2 metra, na otvorenom prostoru od 1 metar.

Izvor: HZJZ – koronavirus.hr
Foto: HZJZ – koronavirus.hr