fbpx

Aurel Benović osvojio broncu na Svjetskom kupu u Dohi!

Presretan sam, poručio je Aurel Benović

– Presretan sam i prezadovoljan. Dva natjecanja u jako kratkom vremenu, sve jako dobro odrađeno, ovdje ulazak u dva finala i sada brončana medalja… Svaki sporta sanja da se tako ustabili, smiri i odrađuje natjecanja ovako kako sam ja sada krenuo odrađivati – rekao je Aurel Benović.

Aurel Benović

Aurel Benović osvojio je broncu u finalu partera na Svjetskom kupu u Dohi! Hrvatski reprezentativac koji je prošlog vikenda u Cottbusu sezonu otvorio sa srebrom, sada je još jednom potvrdio koliko je spreman.

Na novo postolje u samo tjedan dana popeo se zahvaljujući ocjeni 14.166, a u finalu je imao najjači start – 6.3. Slavio je aktualni olimpijski pobjednik Izraelac Artem Dolgopjat (14.733), dok je srebrni Ukrajinac Ilja Kovtun (14.333).

Ovo je Aurelova 6. medalja na turnirima SK, ali to nije sve od njega u Dohi jer sutra ga čeka i finale preskoka, njegovo prvo u karijeri na ovoj spravi.

– Ponosan sam na osvajanje ove bronce, ali još nije kraj, sutra imam i finale na preskoku. Nisam siguran hoću li se moći boriti za medalju, ali dat ću sve od sebe da što bolje odradim i preskok.

Jučer sam se na zagrijavanju za preskok malo ozlijedio, krivo sam doskočio, danas kad sam se probudio, jedva sam stao na desnu nogu, bilo je pitanje hoćemo li morati otkazati i parter i preskok, ali rekao sam treneru da želim odraditi kako god. I uspio sam – dodao je Aurel Benović nakon što je osvojio novu medalju.

Sutra od 14 sati po hrvatskom vremenu nakon finala Aurela Benovića na preskoku u lovu na medalje na preči bit će Tin Srbić, najbolji iz jučerašnjih kvalifikacija.

Live rezultati.

Foto: Press Slobodan Kadić za HGS