fbpx

Barbara Matić: Ponosna sam jer sam zasjela na sam vrh svoje kategorije

Barbara Matić prva na svjetskoj ljestvici, Karla Prodan osma u svojoj kategoriji

Nakon Olimpijskih igara u Tokiju, Međunarodna judo federacija (IJF) objavila je nove ranking ljestvice najboljih svjetskih judoka. Aktualna svjetska prvakinja i najbolja hrvatska judašica, Barbara Matić, zasjela je na čelo ljestvice u kategoriji do 70 kg, dok je Karla Prodan osma u kategoriji do 78 kg.

Barbara Matić

Najbolji rezultat u dosadašnjim nastupima hrvatskih judoka na Olimpijskim igrama, peto mjesto u Tokiju, pomogao je Barbari Matić da skoči za sedam pozicija i postane prvo ime kategorije do 70 kg.

– Ponosna sam jer sam zasjela na sam vrh svoje kategorije. Iako je svjetsko zlato donijelo najviše bodova, cijela sezona je bila dobra i rezultat je svjetski broj 1. U isti tren mi je to i motivacija za još jači rad jer ima toliko kvalitetnih judašica, a želim ostati u vrhu i narednih godina dok gledam prema Parizu – rekla je Barbara Matić, dok je sličan pogled ponudio i trener Vladimir Preradović:

– Ovo je velika stvar i za Barbaru i za hrvatski judo i za JK Pujanke. Rezultat je to dvadesetogodišnjeg rada i obveza da i dalje budemo kvalitetni, kao i da podižemo druge, od Karle do mlađih i novih imena koji dolaze.

Osvajačica europske seniorske bronce iz Praga 2020. godine, Karla Prodan, skočila je za 15 mjesta i došla na 8. poziciju svjetske ranking ljestvice kategorije do 78 kg.

Hrvatski judo tako po prvi puta u jednoj godini ima dva imena u Top 10 judašica, u svojim kategorijama, uz osvajanje prve medalje na svjetskim prvenstvima te borbu za olimpijsku medalju.

Ljestvice možete pronaći na linku.

Foto: Press – Hrvatski Judo savez/IJF