fbpx

Pojačati edukaciju institucija koje žrtva silovanja prolazi

To je i tvoja stvar…

žrtva silovanjaU sklopu kampanje protiv nasilja nad ženama ‘To je i tvoja stvar‘ na Otvorenom radiju danas su se posvetili problemu silovanja. Godišnje je u Hrvatskoj silovano dvije tisuće žena. Također su saznali zašto je samo jedno od sedamnaest silovanja prijavljeno, što je to mit o silovanju, ima li u Hrvatskoj dovoljno Centara za pomoć žrtvama silovanja.
Došli su i do ‘ključa’ rješenja ove, za žrtve silovanja, teške situacije – sve sugovornice: Maja Vukmarić Rajter iz Ženske sobe, saborske zastupnice Mirela Holy, Gordana Sobol i Jadranka Kosor; Neva Tolle iz Autonomne ženske kuće, kao i odvjetnica Sanja Bezbradica Jelavić – slažu se u jednoj stvari, a to je da treba pojačati edukaciju svih institucija koje žrtva silovanja mora proći od prijave pa do kraja suđenja.

– Nadamo se da ćete nam se pridružiti u akciji koja je krenula danas. Svi koji ćete htjeti podržati akciju i zajedno nam pomoći da podignemo svijest o tome, da zajedno pošaljemo poruku: Ne nasilju nad ženama u bilo kojem obliku možete nas pratiti putem etera, weba i društvenih mreža. Pozivamo vas i da putem twittera i Facebooka šaljete svoje slike s natpisom #tojeitvojastvar.  Jer na kraju dana, to nas se svih tiče – poruka je ove kampanje.

Foto: Iven Mastin