fbpx

Floraart: Zagrebačke skulpture osvanule u cvjetnom ruhu

Zagreb…

Međunarodna izložba cvijeća Floraart od 13. do 19. svibnja

FloraartZagrebačko proljetno jutro iznenadilo je brojne užurbane prolaznike koji su primijetili da je danas nešto drugačije u njihovom pogledu. Nekoliko zagrebačkih skulptura osvanulo je u neobičnom ruhu.
Kip Mladenci umjetnika Stipe Sikirice u sigetskom Parku mladenaca, te kipovi Ćirila Mihanovića Majka s djetetom u Maksimiru i Zaljubljeni na Trgu Otokara Keršovanija privremeno su ukrašeni hortenzijama, vodenikama, krizantemama i drugim Floraartprekrasnim cvijećem.
Nesvakidašnji prizor oduševio je prolaznike, a cvjetne instalacije mnogima su uljepšale proljetni dan. Odabrane skulpture simboliziraju ljubav koja posebno cvate u ove dane, baš kao i najljepše cvjetne vrste. Ljepota proljetnih i ljetnih sadnica od idućeg tjedna može se vidjeti i na Floraart – međunarodnoj izložbi cvijeća koja će se na Bundeku održati od 13. do 19. svibnja 2019. Floraartgodine.
Uz više od stotinu tisuća sadnica i izlagača iz cijele Europe, posjetitelje Floraarta očekuju brojni zabavni i edukativni sadržaji. Prvi dan izložbe, 13. svibnja u 13 sati otvara se nastupom ansambla LADO, a besplatne radionice pokazat će posjetiteljima zanimljive cvjećarske tehnike te kako urediti prostor zelenilom. Za najmlađe tu je Floragrad, svakodnevni program koji će uključivati radionice za najmlađe kao i posebne tematske predstave. U nedjelju, 19. svibnja od 20 sati očekuje nas koncert violončelistice Ane Rucner. Na koncertu će Ana predstaviti program romske glazbe, a Ani će se pridružiti i gosti iznenađenja.

Foto: Press