fbpx

FOTO: Iva Šulentić u Cloxicama prošetala Ljubljanom!

Iva Sulentic_naslovnaMia Marić dizajnirala je jedinstvene cipele sa satom CLOX. Njezine salonke postale su pravi hit u u Hrvatskoj i Sloveniji. Povodom dolaska Cloxica u Sloveniju na ulicama Ljubljane snimljen je prvi  CLOX street style s  poznatim fotografom  Goranom Čižmešijom i lijepom voditeljicom Ivom Šulentić. Razgovarali smo s mladom dizajnericom koja je svoju ideju uspjela pretvorila u uspješan posao.

Scena: Recite nam nešto više o sebi te kad ste se počeli baviti dizajnom cipela?

Imam 29 godina i diplomu zagrebačkog Studija dizajna pri Arhitektonskom fakultetu. Zajedno sa svojim partnerom Igorom Manasteriottijem vodim studio za grafički dizajn, Manasteriotti Marić i CLOX.

Scena: Kako se zovu vaše cipele i gdje proizvodite?

Cipele se zovu CLOX, to su prve salonke na svijetu s funkcionalnim satom, a proizvode se u Dugoj Resi.

Scena: Zašto su baš sa satom i od kojeg su materijala izrađene?

Izrađene su od kvalitetne kože. Trčeći na jedan sastanak uhvatila sam kako zvuk potpetica ‘klik-klak’ prati ritam sata ‘tik-tak’. Spojivši ujedno korak i vrijeme, dobili smo cipelu sa satom.

Scena: Kako ste se baš odlučili za dizajn cipela?

Nije da sam svjesno odlučila dizajnirati cipele, ideja se dogodila i jednostavno sam se odlučila realizirati je. Mogao je to biti i sasvim neki drugi predmet.

Scena: Koliko svojih cipela proizvodite i gdje ih se može kupiti?

Zasad se još uvijek proizvode male kolekcije po 100 pari pa kad se kolekcija proda, tada se proizvodi dalje.

Scena: S voditeljicom Ivom Šulentić napravili ste fotosession?

Sa Goranom Čižmešijom, poznatim Street Style fotografom bila sam na ulicama Ljubljane. Goran je popratio ljubljanski street Style svojim fotkama, a za tu priliku Iva Šulentić je pred njegovim objektivom prošetala u Cloxicama. Bila je to dobrodošlica Cloxicama u Ljubljani.

Lijepu Ivu pogledajte u fotogaleriji:

[nggallery id=55]