fbpx

U Italiji završeno snimanje filma Illyricvm u produkciji zagrebačke Kinorame

Film Illyricvm u reziji Simona Bogojevića Naratha

U utorak, 17. kolovoza, u okolici Tarvisia u Italiji završeno je snimanje igranog filma Illyricvm redatelja Simona Bogojevića Naratha, u produkciji zagrebačke Kinorame, slovenske kuće Forum Ljubljana, talijanske La Sarraz Pictures, kosovske Buka Production i bosanskohercegovačke kuće SCCA/Pro.Ba.

Illyricvm

Film Illyricvm se snimao na Bjelašnici u Bosni i Hercegovini, na Velebitu u Hrvatskoj te u pokrajini Furlanija – Julijska krajina u Italiji. Prvi naš film o Ilirima čiju režiju potpisuje Simon Bogojević Narath veliki je pothvat u čije je snimanje bilo uključeno više od trideset glumaca i stotinu i pedeset filmskih radnika.

Illyricvm

Scenarij filma potpisuju Simon Bogojević Narath i Saša Podgorelec, direktor fotografije je Aleksandar Kavić, scenograf Giorgio Barullo, kostimografkinja Zjena Glamočanin, majstorica maske Ana Bulajić Črček, montažer Damir Čučić, dizajner zvuka je Julij Zornik a producenti Ankica Jurić Tilić, Eva Rohrman, Alessandro Borrelli, Fatmir Spahiu, Amra Bakšić Čamo i Adis Đapo.

Glumački ansambl sastavljen je od glumaca iz Hrvatske, Kosova, Slovenije i Bosne i Hercegovine, a u zapaženim ulogama su Filip Križan, Labeat Bitiqui, Ylber Bardhi, Robert Prebil, Franjo Dijak, Adrian Pezdirc i Ana Takač.

Film Illyricvm je koprodukcija pet zemalja, a podržali su ga Hrvatski audiovizualni centar, Slovenski filmski centar, Kosovski kinematografski centar, Ministarstvo kulture Italije, Friuli Venezia Giulia Film Comission, Viba Film, Eurimages i Hrvatska radiotelevizija.

Foto: Press – Illyricvm – Jasenko Rasol