fbpx

Kauboji krenuli na druge pripreme u Poreč

Reprezentacija…

kauboji, pripremeHrvatska muška seniorska rukometna reprezentacija okupila se u Zagrebu od kuda je krenula put Poreča gdje će trenirati sve do 22. lipnja. Na drugom službenom okupljanju izbornik Lino Červar, uz standardne igrače, ponovno je dao priliku novim licima u reprezentaciji, a sve kako bi imao što širu bazu igrača za finalne pripreme za Europsko prvenstvo 2018. koje kreću na jesen.
Na okupljanje zbog ozljede nije stigao Domagoj Pavlović. Luka Stepančić stigao je na okupljanje u Zagreb, no čeka ga liječnički pregled i vrlo vjerojatno će propustiti pripreme. Stipe Mandalinić naknadno će se priključiti reprezentaciji, dok ostala 23 igrača od prvog dana kreću s napornim treninzima u Poreču.
Pomoćni trener reprezentacije Zlatko Saračević najavio je novo okupljanje i što će se raditi na pripremama:
– Nastavit ćemo raditi ono što smo radili na prvom okupljanju. Znači da se oni naviknu na ovaj sistem rada i da vidimo u kakvom su stanju, da vidimo tko je zdrav, a tko nije i da se novi igrači upoznaju s načinom rada. Nakon toga dolazimo u Zagreb gdje ćemo saznati protiv koga ćemo igrati na Europskom prvenstvu. Trebamo iskoristiti svaki trenutak koji imamo za treniranje. To je najvažnije jer imamo jako malo vremena do prvog mjeseca i svaki trening je bitan, svakih sat vremena je bitno. Znamo da igrači dolaze već potrošeni jer kraj je sezone, a za neke je bila izuzetno duga. Međutim, što je tu je, moramo raditi.
Nakon priprema u Poreču reprezentacija se vraća u Zagreb te će 23. lipnja u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski sudjelovati na završnom izvlačenju skupina za Europsko prvenstvo 2018. kojem je domaćin Hrvatska.

Popis reprezentativaca:
Filip Ivić – KS Vive Tauron Kielce
Ivan Pešić – HC Meshkov Brest
Matej Ašanin – HC Sporting CP
Zlatko Horvat – RK PPD Zagreb
Valentino Ravnić – RK Umag
Ivan Vida – RK Dubrava
Manuel Štrlek – KS Vive Tauron Kielce
Ante Tokić – GRK Varaždin 1930
David Mandić – RK Izviđač Ljubuški
Igor Vori – RK PPD Zagreb
Željko Musa – SC Magdeburg
Tin Kontrec – RK PPD Zagreb
Marino Marić – MT Melsungen
Marko Mamić – HC Dunkerque HB Grand Littoral
Halil Jaganjac – HC Paris Saint-Germain
Jakov Gojun – HC Füchse Berlin
Lovro Jotić – RK PPD Zagreb
Luka Cindrić – HC Vardar
Igor Karačić – HC Vardar
Matej Hrstić – RK Izviđač Ljubuški
Luka Šebetić – RK PPD Zagreb
Ivan Sršen – RK Nexe
Jakov Vranković – SC Dinamo Bucuresti

Foto: Press arhiva