fbpx

Konjima u oluji – Kamenito utočište na Sardiniji

Dokumentarni film Konjima u oluji

U utorak, 11. svibnja 2021. godine, na HRT – HTV2 s početkom u 16.45 sati na rasporedu je dokumentarni film Konjima u oluji – Kamenito utočište na Sardiniji.

Konjima

Na stotine konja divlja na surovoj, kamenitoj visoravni Giari na Sardiniji. Nakon što su 4000 godina služili za transport i kao snaga na ovom mediteranskom otoku, danas preživljavaju u najtežim uvjetima. Gotovo od rođenja, ždrjebad neustrašivo trči po opasnom stjenovitom terenu.

Proljetne kiše stvaraju niz malih jezera u kojima ima vodenih zmija, vodozemaca, pijavica, rakova i vodenih biljaka, omiljene prehrane konja. Ali vruća ljeta isušuju jezera i hrana samo nestane, što izaziva teritorijalne sukobe i testira konjsku inteligenciju: gdje pronaći travu?

Konjima

Nero, Stari Kralj i Prljavi Dečko karizmatični su konji koji se natječu međusobno i protiv susjeda za prevlast, teritorij i prava parenja u ovoj dirljivoj i poetičnoj priči.

Odabrala: Mira Vočinkić

utorak, HRT – HTV2, 11.05.2021., 16.45, Konjima u oluji – Kamenito utočište na Sardiniji, dokumentarni film (kod. na sat.)
utorak, HRT – HTV1, 11.05.2021., 02.54, Konjima u oluji – Kamenito utočište na Sardiniji, dokumentarni film (kod. na sat.)

Foto: Press HRT