fbpx

Lino Červar: Moram pohvaliti igrače i cijeli moj stožer

Poreč…

Izbornik Lino Červar osvrnuo se na drugu fazu priprema u Poreču, uoči odlaska na kratki dvodnevni odmor prije završne faze priprema za SP 2019.

Lino Červar– Odradili smo planirano, moram pohvaliti igrače i cijeli moj stožer. Kao i uvijek kad se odlučuje o putnicima za veliko natjecanje mjesta nema dovoljno za sve, a ovaj put smo morali zahvaliti se četvorici. To znači da će u svojom klubovima čekati eventualni naknadni poziv jer su svi i dalje kandidati za SP. U završnoj fazi imat ćemo stoga, kad se uključe preostali igrači, 20 igrača jer ćemo u dvije test utakmice dobiti kompletan uvid i potvrdu igrača koje vodimo u Njemačku – rekao je Lino Červar uoči odlaska iz Poreča.
Lino ČervarHrvatski izbornik Lino Červar zadovoljan je odrađenom drugom fazom priprema u Poreču za Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj i Danskoj 2019. Od 19 igrača koji su bili na popisu, četvorica se opraštaju od suigrača, te će u svojim klubovima čekati novi eventualni poziv za nadolazeću svjetsku rukometnu priredbu.
Od vanjskih igrača otpali su rukometaši PPD-a, Josip Vekić i Ivan Sršen, desno krilo Nexea, Ivan Vida te kružni napadač Celja, Kristijan Bećiri. U zadnjoj fazi priprema koja će biti od 01. do 08. siječnja u Poreču, Hrvatska će imati 20 kandidata koji će se boriti za 16 mjesta koja vode u München, a suigračima će se priključiti Zlatko Horvat iz domaćeg PPD-a, te reprezentativci iz njemačkih klubova – Duvnjak, Slišković, Musa i Kozina.
Nakon osam odrađenih treninga igrači su dobili dvodnevni odmor uoči završnog okupljanja prvog dana 2019. godine.

Foto: Press arhiva