fbpx

Luka Modrić: Trebamo gledati sebe i osvojiti ta tri važna boda

U Osijeku se stvarno uvijek ugodno osjećamo, rekao je Luka Modrić

Kapetan Vatrenih Luka Modrić nije igrao u prvoj međusobnoj utakmici istih suparnika u tekućem kvalifikacijskom ciklusu, a na današnjoj konferenciji za medije najavio je susret sa Slovačkom i komentirao nominaciju za Zlatnu loptu.

Luka Modrić

– Utakmica u Bratislavi bila je dosta teška za nas, a znali smo koliko nam je važno pobijediti i uzeti ta tri boda. Slovačka je pokazala svoju kvalitetu i imali su dosta prilika, ali smo mi bili čvrsti i kompaktni i na kraju smo pobijedili – kazao je Luka Modrić.

Luka Modrić

Sutra nas isto tako očekuje jedna teška utakmica protiv jako dobre momčadi, koja voli igrati nogomet i voli se nadigravati. Vjerujem da ćemo biti pravi kao što smo bili prošli mjesecu i na utakmici protiv Cipra, iako znamo da je Slovačka puno teži protivnik.

Ali, uz podršku koju uvijek ovdje imamo, u Osijeku u kojem se uvijek ugodno osjećamo, vjerujem da ćemo doći do ta tri vrlo važna boda – rekao je Luka Modrić.

– Iskreno, ne treba nas puno brinuti situacija Slovačke, bez obzira na to što su u teškoj situaciji za plasman ali su i dalje vrlo kvalitetna ekipa. Imamo veliki respekt prema njima, tako da nas čeka jedna dosta teška utakmica, ali trebamo gledati sebe, odigrati što bolju utakmicu, pokušati pobijediti i osvojiti ta tri važna boda koji će nas približiti konačnom cilju – dodao je Luka Modrić.

– Ekipa je u rujnu napravila veliki posao, osvojili smo sedam bodova iz tri vrlo teške utakmice i na dva zahtjevna gostovanja. Dečki su bili na visokom nivou, a kad se pobjeđuje, odmah je i atmosfera i ambijent bolji. Međutim, ono što posebno ohrabruje je igra, u prošlom mjesecu, ali i protiv Cipra. Vjerujem da ćemo nastaviti u istom tonu.

– U Osijeku se stvarno uvijek ugodno osjećamo, sretni smo što smo u Osijeku poslije dugo vremena i što će stadion biti dobro popunjen. Atmosfera je u Osijeku uvijek fenomenalna, osjeti se koliko nas ljudi vole i daju nam podršku. To nam puno znači i zato se ugodno osjećamo u Osijeku. Vjerujemo da ćemo nastaviti u toj simbiozi između nas i navijača u Osijeku.

A Luka Modrić je nedavno opet izabran među 30 kandidata za ovogodišnju Zlatnu loptu.

– Lijepo je opet biti nominiran za tu nagradu, to je najposebnija individualna nagrada za jednog igrača. Biti nominiran za Zlatnu loptu je velika čast i lijepo priznanje za moje igre u protekloj sezoni – zaključio je Luka Modrić.

Foto: Press Drago Sopta/HNS