fbpx

Novim singlom Marcela predstavlja ‘pop u kožnoj jakni’

Marcela se vraća s prvim singlom – Nismo Isti Svijet!

Hrvatska glazbenica s nizozemskom adresom koju publika pamti po hit pjesmi Zašto još volim te kao i djelovanju u internacionalno aktivnoj grupi Luminize, u novo poglavlje glazbene karijere ulazi s Nismo isti svijet! Emotivna pjesma moderne produkcije sjajan je uvod u sve što karizmatična vokalistica sprema. Glasno zaplovivši domaćim radijskim eterom u startu je izvrsno prihvaćena, a globalno na sve glazbene platforme stiže ovog petka, 3. studenog.

Nakon najave putem društvenih mreža, reakcije fanova potvrdile su: Marcelin povratak dugo je priželjkivan i nova se pjesma nestrpljivo čekala. S ciljem da podijeli svoju priču kroz spoj snage, senzibiliteta, moćnog glasa i energične glazbe, Marcela se posljednjih nekoliko godina posvetila razvoju svojih vještina kao tekstopisac i izvođač. Kao rezultat toga, upoznaje nas s glazbom koju voli opisati kao – pop u kožnoj jakni!

Dugo sam tražila svoj zvuk i nevjerojatno je da sam odmah na prvom snimanju vrhunski kliknula s novim suradnicima. Odmah sam znala da je to to: Došlo je moje vrijeme! – izjavila je glazbenica povodom plasiranja prvog samostalnog singla.

Inspirirana osobnim iskustvom pjesma govori o osjećaju kada vas povrijedi osoba koju iskreno volite.

Shvatila sam da sama nikad ne bih tako postupila jer – očito nismo isti svijet – komentirala je polazišnu točku pjesme koja je nastala ovog proljeća kada se u istom glazbenom svijetu našla s nizozemskim autorskim timom kojeg uz nju čine producenti i autori Daniel van den Brink, Délano Ladurner i Bjørgen van Essen, a iza čijeg mixa i masteringa stoji Nikodem Milewski.

Kao i do sad, Marcela se ne srami dijeliti dirljive priče i razbijati unutarnja previranja koja bude borbeni duh. Dapače, uvijek samouvjerena u dijeljenju svojih emocija kroz glazbu u kojoj pronalazi snagu i otpuštanje, snažno vjeruje u moć pokazivanja ranjivosti, što uz svoj prirodno baršunasto hrapavi glas izvrsno prenosi kroz pjesme u kojima spaja snagu i osjećajnost.

Posebna zanimljivost koju vrijedi istaknuti je da je Nismo isti svijet premijerno u domaćem eteru predstavljena na isti datum kada je plasiran radijski hit Zašto još volim te u izvedbi grupe Luminize (gdje je Marcela imala ulogu glavne vokalistice) i Marina Jurića Ćivre. Podsjetimo, pjesma je punih godinu dana provela u HRTOP40 najemitiranijih singlova u domaćem eteru prema službenoj listi Hrvatske diskografske udruge. Ovaj impresivan uspjeh i punih 8 godina nakon objave prati pjesmu te ju se i danas često može čuti na brojnim radijskim postajama.

Od petka, 3. studenog, Nismo isti svijet je dostupna na svim svjetskim digitalnim glazbenim servisima, a budući da je Marcela zahvaljujući brojnim europskim nastupima grupe Luminize stekla mnoštvo internacionalnih obožavatelja, istog datuma bit će otkrivena i posebna glazbena poslastica u obliku engleske verzije Not The Same. U pripremi je i prateći video spot koji će biti predstavljen nešto kasnije ovog mjeseca.

Foto: Press – Universal Music Hrvatska/ Dea Čičković