fbpx

Održana akcija Daruj krv za prijestolje

Zagreb…

Više od 570 obožavatelja darovalo krv povodom posljednje sezone Igre prijestolja

Daruj krv– Željela bi zahvaliti HBO-u jer su potaknuli obožavatelje ove hit serije da povećaju svijest o važnosti darivanja krvi i pretvore borbu za prijestolje u borbu za one kojima je to najpotrebnije. Rezultati su izvanredni, a posebno nas raduje veliki postotak novih darivatelja koji su potaknuti ovom akcijom – izjavila je Doc.dr.sc.prim. Irena Jukić, ravnateljica Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu.
Više od 570 ljudi darovalo je krv u sklopu akcije Daruj krv za prijestolje koju je organizirao HBO u suradnji s Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu. Darivanje je bilo organizirano u Zagrebu od srijede do petka u prostorima HZTM-a (Petrova 3) te u subotu u parku Zrinjevac. U tom periodu ukupno je darovalo 579 darivatelja, a pristupilo je čak više od 760 ljudi.
Daruj krvLikovi jedne od najpopularnijih serija u povijesti televizije Igra prijestolja (Game of Thrones) su tijekom prethodnih sedam sezona mnogo puta krvarili u borbi za Željezno prijestolje. U sklopu ove akcije i fanovi su dobili priliku da u susret posljednjoj sezoni koja počinje 15. travnja učine isto i daruju krv. Svi posjetitelji ujedno su mogli sjesti na čuveno Željezno prijestolje Daruj krvkoje je ovom prigodom bilo ekskluzivno postavljeno u Zagrebu.
Daruj krv za prijestolje dio je globalne HBO akcije darivanja krvi „Bleed For The Throne“, koja će biti realizirana diljem svijeta: u SAD-u, Norveškoj, Švedskoj, Južnoj Africi, Keniji, Gani, Bocvani, Mađarskoj, Poljskoj, Rumunjskoj, Češkoj, Bugarskoj, Grčkoj, Srbiji i Hrvatskoj.
Temeljena na popularnom fantastičnom serijalu knjiga Georgea R. R. Martina, „Igra prijestolja“ epska je priča o izdaji i plemenitosti smještena u zemlju Westeros, gdje ljeta i zime mogu trajati godinama, a samo je žudnja za moći vječna. Premijera posljednje sezone serije „Igra prijestolja“ bit će 15. travnja kada će prva epizoda biti dostupna putem HBO GO usluge, a istog dana će biti emitirana i na HBO kanalu – istovremeno s američkom premijerom u 03.00 sati i ponovo u 20.00 sati.

Foto: Press