Video: Papa Franjo: Put do Svete Stolice

Filmska priča…

Papa FranjoNa Veliki četvrtak u hrvatska kina dolazi izvrstan film nezavisne produkcije pod nazivom ‘Papa Franjo: Put do Svete Stolice‘. Jedinstvena filmska priču o skromnom čovjeku, koji živi primjer pomaganja i milosrđa, i postaje vodeći duhovni autoritet današnjice. Ovo je izvanredna prilika da se pobliže upoznamo sa fascinantnom životnom pričom pape Franje i njegovim djelima u vrijeme kada papa obilježava tri godine od izbora na konklavi.
Papa FranjoKroz oči mlade španjolske novinarke Ane (Silvia Abascal) počinjemo slijediti dugo, teško i dirljivo putovanje oca Jorgea Bergoglia. Kad je kao tinejdžer u Buenos Airesu otkrio svoj duhovni poziv, nije mogao ni zamisliti da će to biti prvi korak koji će ga na kraju dovesti do Vatikana u Rimu. Otac Jorge, svoj je položaj kao nadbiskup Buenos Airesa iskoristio kao sredstvo za suprotstavljanje korupciji i državnoj diktaturi.
Na konklavi 2013​.​ godine, sin skromnih talijanskih useljenika, jezuitski svećenik iz Južne Amerike biva izabran za papu. Otac Jorge bira Franju kao svoje papinsko ime u čast svoje bake, impresioniran vrijednostima Svetog Franje. Milosrđe i pomoć potrebitima i danas predstavljaju osnovu njegovog pastoralnog rada.
Film u distribuciji 2i Filma u naša kina stiže na Veliki četvrtak 24. ožujka 2016. godine.

Foto: Press
Video: [vsw id=”154024976″ source=”vimeo” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no”]