Papa Franjo u Sarajevu – ‘Mir s vama’ pratite na HRT-u!
Piše: redakcija On 3 lip., 2015 At 04:30 PM | Categorized As Naslovnica, Televizija, Vijesti, Zanimljivosti | With 0 Comments

Sarajevo…

Papa FranjoU subotu, 6. lipnja 2015. godine HRT će cijeli dan pratiti posjet Svetog Oca susjednoj BiH. HRT u Sarajevu ima pet televizijskih reportera koji će se već u petak 5. lipnja uživo uključivati s mjesta događaja te pratiti pripreme za Papin posjet.
HTV1 će 6. lipnja od 10,30 sati emitirat će  specijalnu emisiju uživo sa stadiona Koševo. Emisiju vodi Ankica Posavljak zajedno sa stručnim komentatorom, sociologom religije Ivanom Markešićem. U 11,00 sati nastavlja se prijenos misnog slavlja s papom Franjom. Nakon mise, nastavlja se specijalna emisija s Koševa u kojoj će se analizirati Papine poruke.
HTV4 imat će cjelodnevni prijenos svih Papinih susreta. Program počinje već u 9,00 sati, kad Papa Franjo slijeće u Sarajevo, specijalnom emisijom koju u zagrebačkom studiju vodi Jozo Barišić, novinar i urednik koji dugi niz godina prati Vatikan. Gosti u studiju bit će mu dobri poznavatelji vatikanskih prilika.
Od 16,00 HTV4 ponovno prati sve Papine aktivnosti – susret s redovnicima u katedrali, susret s predstavnicima drugih vjerskih zajednica, susret s mladima te odlazak iz BiH. Program završava oko 20,00 sati, kad je predviđeno polijetanje za Rim.
Hrvatski radio također će intenzivno pratiti posjet. U petak, dan uoči dolaska Pape, između 18,05 – 18,30 sati na rasporedu je emisija Trag vjere, koja će najvećim dijelom biti posvećena ovog događaju. Predviđeno je i javljanje novinara za Dnevne novosti u 15,00 sati, Dnevnik u 19,00 sati i Kroniku dana u 22,00 sata.
U subotu 6. lipnja od 10,05 – 10,55 sati na rasporedu je  posebna emisija o posjetu Pape Sarajevu s gostima u studiju i javljanjima reportera iz Sarajeva te tonskim prilozima. Od 11,00 – 13,00 sati slijedi izravan prijenos Papine mise iz Sarajeva, kao i javljanja novinara za sve radijske vijesti. U terminima od 15,30 i 22,30 sata predviđene su specijalne tridesetminutne emisije, a u nedjelju, dan nakon posjeta, u emisijama vijesti čut ćemo i reakcije na posjet.
Sva događanja iz Sarajeva moći ćete pratiti i na portalu http://www.hrt.hr.

Foto: Prisk

comment closed