fbpx

PPD Zagreb osvojio 26. naslov pobjednika Kupa

Zagreb…

PPD Zagreb– Ekipa Dubrave je bila rasterećena, igrala dobro, mi smo se dobro pripremili i napravili veliku razliku. Bili smo dominantni i čestitke svima u klubu, također čestitke i Dubravi, a hvala prije svega Bijelim lavovima i svim ljubiteljima rukometa koji su nas pratili – rekao je nakon utakmice trener PPD Zagreb Branko Tamše.
U 28. finalu hrvatskog rukometnog Kupa PPD Zagreb je pobijedio Dubravu rezultatom 35:28 i osvojio 26-ti naslov pobjednika. Time je nastavljena tradicija da samo dva kluba osvajaju Kup. Zagrebaši su inače do sada u povijesti izgubili samo jedno finale Kupa, i to 2002.
PPD Zagreb je tako nastavio svoj pomalo nevjerojatni niz. Ovo im je 26-ti naslov pobjednika Kupa, 17- ti u nizu, peti pod imenom PPD Zagreb. Dubrava je pak doživjela drugi poraz u finalnim susretima. Godine 2014-te izgubili su od PPD Zagreba 39:31. Medalje pobjedniku Kupa uručili su gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac koji je ujedno kapetanu Zagreba Zlatku Horvatu, koji inače nije igrao ovo finale zbog ozljede uručio i veliki pehar HRS-a. Prijelazni pehar pobjedniku Kupa uručio je pak novinar Sportskih novosti Dražen Pinević.

Foto: Press – Hrvatski rukometni savez