fbpx

Ravnateljstvo CZ MUP RH: Ne idite u Petrinju i Sisak, gužve usporavaju rad žurnih službi

Ravnateljstvo civilne zaštite MUP RH

– Ne idite u Petrinju i Sisak, apeliramo da ne idete na područja pogođena potresom, gužve koje nastaju nekontroliranim i nekoordiniranim volonterstvom otežavaju i usporavaju rad žurnih službi – objavili su na društvenim stranicama iz Ravnateljstva civilne zaštite MUP-RH.

Ravnateljstvo

Mole se građani da ne idu u Sisak i Petrinju. Bez obzira na Vaše najbolje namjere, apeliramo da ne idete na područja pogođena potresom. Petrinja i Sisak su mali gradovi, gužve koje nastaju nekontroliranim i nekoordiniranim volonterstvom otežavaju i usporavaju rad žurnih službi. Na područje Sisačko-moslavačke županije upućene su, sve raspoložive operativne snage sustava civilne zaštite, žurne službe iz svih područja Republike Hrvatske i pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite sa potrebitom opremom.
Želite li pomoći, umjesto odlaska na potresom pogođena područja, možete to učiniti na drugi način, doniranjem financijskih sredstva ili humanitarnom pomoći u obliku prehrambenih proizvoda, higijenskih potrepština, odjeće i slično u koordinaciji sa Hrvatskim Crvenim križem.
Detaljne upute o načinu doniranja novčanih sredstava i potrepština nalaze se na web stranici Hrvatskog Crvenog križa, na poveznici.
Također, ponude za donacijama opreme, mehanizacije, građevinskog materijala ili pružanje nužnih usluga, mogu se uputiti na mail adresu: potres.petrinja@mup.hr.

Foto: Ravnateljstvo civilne zaštite MUP RH
Izvor: Ravnateljstvo civilne zaštite MUP RH