fbpx

Roko oduševio! Mediji: Hrvatska je sada čvrst kandidat za finale!

Tel Aviv…

Roko BlaževićRoko Blažević, hrvatski predstavnik na ovogodišnjem Izboru za pjesmu Eurovizije u Tel Avivu, s plesačima Endijem i Diegom – održao je i drugu probu uoči nastupa 16. svibnja u drugoj polufinalnoj večeri 64. Eurovizije, i još jednom iznenadio eurovizijsku kritiku.
Naime, nakon prve probe mediji su pažnju usmjerili na Roka, a u Delegaciji nam potvrđuju kako je interes za intervjuima s Rokom, plesačima i Jacquesom iznimno velik:
– U dva sata – Roko je i danas i u utorak (prva proba) imao sigurno po 20 – 30 intervjua, što kraćih, što dužih, od bloggera, novinara tiskanih medija do dakako društvenih mreža.. Od Malte do evo talijanskih radio postaja i azerbajdžanske televizije!’
ESC Fan Tv na svom Youtube kanalu prenosi:
Roko Blažević– Jako dobro, zadivljujuće, dapače. Nevjerojatan glas za nekog tko ima samo 19 godina! S druge strane, vrlo je scenski uvjerljiva priča – nešto poput prelaska iz pakla u raj..I iako se mislilo na početku da nema šanse za prolaz u finale, sada se pokazalo da je riječ o vrlo čvrstom kandidatu za finale.
Wiwibloggs pišu ‘Hrvatska s Rokom Roko Blaževićnevjerojatno izgleda kao kandidat za finale… Druga je proba vokalno polirana i Hrvatska je nastup koji se definitivno gleda u četvrtak!’. Escxtra ističu ‘Rokova proba je bila izniman nastup s vokalima bez mane, koji prenosi snažne osjećaje.’
Novinari i obožavatelji su i nakon ove probe imali prilike vidjeti i čuti Roka i plesače Endija i Diega uživo na konferenciji za medije, na kojoj je Roko priznao kako je zadovoljan drugom probom, više no s prvom, priznao kako se u slobodno vrijeme opušta uz video igrice, a Endi je nadodao:
– Osjećamo se izvrsno, osjećamo se kao da smo doma.
Diego, plesač rodom iz Brazila, otkrio je kako govori tečno 6 jezika i nema problem s komunikacijom na Euroviziji. Govorim portugalski jer je to jezik moje majke, engleski, hrvatski jer živi u Hrvatskoj posljednjih 9 godina, španjolski, francuski i talijanski te nadodao kako bi volio naučiti i hebrejski – a neke riječi su ga naučile Niv i Aya ( izraelske voditeljice zadužene za hrvatsku delegaciju).”
Roko je otkrio kako je tijekom boravka u Tel Avivu shvatio što se krije u krilima kao simbolika za njega:
– Pomislio sam kako smo svi mi barem jednom poželjeli letjeti, poželjeli smo imati krila – tko ih ne bi poželio? Svijet bi bio divan – i ako mislite da svijet ne može biti bajka, varate se. Može, i jednostavno je, svi ih imamo – a letjeti možemo samo uz pomoć ljubavi. Ljubav je ključ. The Dream nije ljubavna pjesma, ali jest pjesma o ljubavi. Samo u krugu ljudi oko nas – ako jedni druge mijenjamo na bolje, taj krug se širi, a svijet postaje ljepše mjesto.
Roko je i zapjevao na zamolbu voditeljice intervjua s Dreamteamom – hit grupe ABBA ”Winner takes it all”.

Foto: Press – Thomas Hanses (EBU), HRT