fbpx

Nenad Gračan: Ništa nije izgubljeno, treba pokazati karakter

Europsko prvenstvo…

– Nema se danas što puno dodati. Dva pogotka smo primili poslije svojih grešaka, a prije trećeg pogotka Rumunjske imali smo kontrolu i nisu nam više stvarali šanse. Ništa nije izgubljeno, treba dići glave i pokazati koliko možemo u preostale dvije utakmice. Treba pokazati karakter. Bilo je i dobrih stvari, unatoč rezultatu, a sigurno se moglo više. Iz prevelikog broja tehničkih pogrešaka rodila se nervoza, gubilo se samopouzdanje – rekao je Nenad Gračan.
Nenad Gračan, izbornik mlade hrvatske reprezentacije, razgovarao je s predstavnicima medija dan poslije poraza od Rumunjske na Europskom prvenstvu. O ozljedama i sljedećem suparniku izbornik je rekao:
– Situacija je neizvjesna, vidjet ćemo kako će se stvari odvijati kroz naredne dane. Benković se danas požalio na staru ozljedu i morat ćemo donijeti odluku prije utakmice s Francuskom. A Francuska je zaista odlična reprezentacija. I u prijateljskom ogledu s nama pokazali su moć i širinu. Čeka nas uistinu zahtjevna utakmica, u svakom smislu. Još je rano govoriti hoće li biti promjena u sastavu. Međutim, ne bude li povratne trke, tranzicije, ne budemo li dobro izgledali u prekidima i ponovimo li greške, neće biti ni rezultata – zaključio je Nenad Gračan.
Hrvatska će u drugom kolu snage odmjeriti s Francuskom – 21. lipnja u 21.00 sati, također u San Marinu.

Foto: Press – Hrvatski nogometni savez