fbpx

Nova sezona serije Don Matteo od srijede na TV

Na HTV1 Don Matteo

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od srijede, 19. siječnja 2022. godine na Prvom programu (HRT-HTV1) u terminu od 15.55 sati počinje s prikazivanjem 11. sezone serije Don Matteo s Terenceom Hillom u naslovnoj ulozi.

Don Matteo

Puno je uzbuđenja u Spoletu oko dolaska novog kapetana. Narednik Cecchini je napet dok ulazi u postaju karabinjera, no don Matteo ga nagovori da se upozna s novopridošlim kapetanom koji je, na njegovo iznenađenje, žena.

Don Matteo

Anna Olivieri jedna je od rijetkih žena među karabinjerima. U Spoleto je došla da ispuni dva sna – jedan je poslovni, kapetanska funkcija, a drugi osobni – živjet će napokon sa svojim dugogodišnjim dečkom Giovannijem Santuccijem, sjajnim mladim odvjetnikom.

Sad žive u istome gradu, pa će se napokon moći odvažiti i na idući veliki korak. Samo što Giovanni razmišlja o posve drugom “velikom koraku” u svom životu. Želi se zarediti i postati svećenik.

Annina sestra Chiara studira na Sveučilištu u Perugi. Za razliku od Anne, Chiara je vrckasta, pomalo lakomislena djevojka.

U postaji su još dva nova ‘gosta’. Prvo, tu je Marco Nardi, novi javni tužitelj, koji se smjesta zakvači s kapetanicom Annom, a njihov odnos kreće vijugavim putem od nesimpatija, do poštovanja, pa prijateljstva, a na kraju možda čak i ljubavi?

U pozadini je i desetnik Romeo Zappavigna. Odan, bistar i temeljit, čak i kad stvari krenu po zlu, naravno, postaje miljenik kapetanice Anne. To svakako iznervira narednika Cecchinija.

Foto: Press HRT