fbpx

Sjeverna Amerika sa Simonom Reeveom

Sjeverna Amerika sa Simonom Reeveom od pet epizoda

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u subotu, 17. listopada 2020. godine na Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 22.15 sati počinje s prikazivanjem dokumentarne serije Sjeverna Amerika sa Simonom Reeveom od pet epizoda. Pisac i pustolov Simon Reeve kreće na još jedno epsko putovanje, i to Sjevernom Amerikom. Otkrit će golemi kontinent raznovrsnih krajolika, s ledenjacima, pustinjama i džunglama, na kojem se prožimaju silno bogatstvo, teško siromaštvo, političke podjele i dramatične sudbine. Simon upija veličanstvenu ljepotu Stjenjaka i planinskih šuma na Zapadnoj obali. U Montani upoznaje kauboje suočene s nesigurnom budućnošću, a u Gvatemali ljude koji migriraju na sjever u potrazi za boljim životom. Pržeći se pod meksičkim suncem i drhteći na arktičkoj hladnoći, Simon će opipati puls tog uistinu fascinantnog kontinenta.

Sjeverna Amerika
U prvoj epizodi tog epskog putovanja Simon će krenuti od prelijepih ledenih krajolika na Aljasci. Odatle će prijeći u Kanadu te se preko Vancouvera spustiti do granice s SAD-om. Sletjevši na veliki ledenjak u Nacionalnom parku Denali, Simon će iz prve ruke vidjeti drastične posljedice klimatskih promjena na sjever planeta. Led se povlači alarmantno velikom brzinom.

Sjeverna Amerika
Prateći indijanske lovce na sobove, Simon će čuti što misle o planu predsjednika Trumpa da otvori Arktički rezervat prirode za eksploataciju nafte. Kanada ima mnogo “zeleniju” reputaciju od svog moćnog susjeda. Više o tome Simon će saznati u Yukonu, uz bizarni koktel sa smrznutim nožnim prstom, u društvu čovjeka kojeg zovu “Špiljski čovjek Bill”.

Foto: Press