fbpx

Stanje u 18 sati: U Hrvatskoj 69 zaraženih virusom Covid-19

Hrvatska…

Covid-19, Vili BerošNacionalni stožer Civilne zaštite obratio se medijima i javnosti u 18.00 sati s najnovijim informacijama o koronavirusu u Hrvatskoj. 
Ministar Vili Beroš kazao je da je zabilježeno novih četiri novooboljelih i ukupno je u Hrvatskoj 69 zaraženih virusom Covid-19, a aktulno je ukupno 1109 testiranja.
– Mjere koje planiramo vezane su uz zabranu javnih okupljanja i zabranu obavljanja ugostiteljskih i nekih drugih uslužnih djelatnosti, mi ćemo s tim ići sutra, ograničit ćemo ih na 30 dana, nadamo se da ih nećemo morati produžavati, a sve s ciljem da se smanje mogućnosti socijalnih kontakata i da se minimizira širenje virusa među pučanstvom, pogotovo kada govorimo o starijima za koje pripremamo ne samo uputu da se ne kreću izvan svojih domova, već treba organizirati cijeli set mjera da se za njih organizira opskrba i liječnička skrb – rekao je Davor Božinović.
Hrvatska je Vlada danas pokrenula portal Koronavirus.hr na kojem se detaljno možete pratiti sve novosti u vezi pandemije, ali i vladinih mjera i odluka vezanih za širenje virusa u RH.

Izvor: HZJZ
Foto: Pixabay