fbpx

Vatreni na domaćem terenu dočekuju Gruziju

Zagreb…

Prijateljski ogled: Vatreni u studenom na domaćem terenu dočekuju Gruziju

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrat će 19. studenoga 2019. godine pred svojim navijačima prijateljsku utakmicu protiv nacionalne selekcije Gruzije. Po završetku kvalifikacijskog ciklusa za Europsko prvenstvo 2020. godine, Vatreni će po rasporedu ugostiti reprezentaciju Gruzije. Utakmica je zakazana za 19. studenoga, a bit će odigrana u Hrvatskoj.
Izabranici Zlatka Dalića tri dana ranije dočekuju Slovačku u posljednjem susretu kvalifikacija za europsku smotru, a ove godine već imaju dogovorenu i prijateljsku provjeru protiv Tunisa, 11. lipnja u Varaždinu.
S Gruzijom su hrvatski reprezentativci odigrali dvije utakmice, obje natjecateljske, u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini. U Tbilisiju su poraženi 1:0 pogotkom Kobiašvilija u 90. minuti, dok su u Splitu slavili preokretom: nakon vodećeg pogotka Kankave tri su boda osigurali Mandžukić i Kalinić u 76. i 78. minuti.
Na najnovijoj Fifinoj ljestvici najboljih reprezentacija Gruzija zauzima 91. mjesto.
Vatreni će kvalifikacije za Europsko prvenstvo otvoriti u ožujku, domaćim ogledom s Azerbajdžanom na Maksimiru te gostovanjem kod Mađarske.

Foto: Press – Hrvatski nogometni savez