fbpx

Vatreni za najmlađe – Donatorska večer Vatreno srce

Zagreb…

Vatreni ponovno udružuju snage te pozivaju građane na zajedničko prikupljanje sredstava za pomoć najmlađima

– U protekle dvije godine na klupi hrvatske reprezentacije uvjerio sam se da naši reprezentativci imaju nevjerojatno veliko srce. Pokazali su to puno puta na terenu i zato su veliki nogometaši, ali pokazuju to i izvan terena i zato su veliki ljudi – rekao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije i član Upravnog odbora Zaklade Vatreno srce Zlatko Dalić.
Drugu godinu zaredom, Zaklada Vatreno srce, koju su prije više od deset godina osnovali igrači i stručni stožer hrvatske nogometne reprezentacije, održat će donatorsku akciju s ciljem prikupljanja sredstava za liječenje i školovanje djece.
Akcija će se održati 11. studenog 2019. s prijenosom uživo na Drugom programu HRT-a s početkom u 20.00 sati. Sredstva će se prikupljati donacijama i putem call centra u kojem će sudjelovati hrvatski reprezentativci, članovi stožera i brojne osobe iz javnog života kao i prijatelji reprezentacije.
Uoči odlučujuće utakmice za odlazak na EURO 2020. sa Slovačkom koja se 16. studenog igra na stadionu HNK Rijeka, Vatreni ponovno udružuju snage te pozivaju građane na zajedničko prikupljanje sredstava za pomoć najmlađima. Ove se godine prikupljaju sredstva za Kliniku za pedijatriju Dječje bolnice Kantrida te za akciju Korak u život, koja pomaže djeci bez adekvatne roditeljske skrbi u nastavku fakultetskog obrazovanja.
– Radujem se novoj donatorskoj večeri jer su svi s kojima smo razgovarali na telefonima bili izuzetno srdačni i simpatični, a pritom smo prikupili značajna sredstva za pomoć djeci i mladima. Pozivam sve navijače da i ovoga puta od srca daju svoj doprinos i pokažu da su uvijek uz reprezentaciju, kako na stadionima tako i u ovakvim akcijama – istaknuo je Zlatko Dalić.
Uz Zlatka Dalića, u Upravnom odboru Zaklade su kapetan Luka Modrić te liječnici prim. dr. Zoran Bahtijarević, prof. dr. sc. Boris Nemec i prof dr. sc. Josip Paladino, a članovi Zaklade su svi igrači i stručni stožer.
– Sudjelovanje u Zakladi Vatreno srce jedna je od najvažnijih uloga svakog kapetana hrvatske reprezentacije te u ime suigrača mogu reći da smo ponosni što možemo na ovaj način, kao momčad, biti društveno angažirani i pomagati djeci i mladima, na koje smo svi najosjetljiviji. Možda smo mi zahvaljujući popularnosti nogometa mnogima uzori, ali najveći su junaci mališani koji se herojski bore s bolestima i mladi koji nemaju odgovarajuće uvjete za obrazovanje. Uvjeren sam da se naši navijači slažu s tim i stoga ih pozivam da ponovno podrže Vatreno srce te da zajedno pribavimo sredstva za Kliniku za pedijatriju Dječje bolnice Kantrida te za akciju Korak u život – kazao je Luka Modrić, kapetan svjetskih doprvaka.
Najavljujući veliku akciju reprezentativaca, predsjednik Upravnog odbora Zaklade, Josip Paladino izjavio je:
– Ponosan sam što će se hrvatski reprezentativci i ove godine okupiti i pokazati svoje veliko srce kako bi pomogli najmlađima i najpotrebitijima. Prošle smo godine imali iznimno uspješnu akciju. Prikupljenim sredstvima osigurali smo nabavku kirurških instrumenata za Kliniku za dječje bolesti Zagreb te pet petogodišnjih stipendija za akciju Korak u život. Vjerujem da će nas građani i ove godine podržati u velikom broju te da ćemo zajedničkim snagama prikupiti što više sredstava za Kliniku za pedijatriju Dječje bolnice Kantrida i nove stipendije akcije Korak u život.
Vatreni pozivaju sve građane da podrže akciju pozivom na poseban broj telefona 060 9002 koji će biti aktivan od 1. studenog do 1. prosinca. Cijena poziva je 6,25 kuna. Svoje donacije građani mogu uplatiti i na žiro račun Zaklade Vatreno srce – HR6323600001102058431.

Foto: Press – Hrvatski nogometni savez