fbpx

Ne propustite: Veličanstvene Alpe iz zraka

Dokumentarna serija Veličanstvene Alpe iz zraka

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od utorka, 12. siječnja 2021. godine na Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 20.05 sati počinje s prikazivanjem dokumentarne serije Veličanstvene Alpe iz zraka.

Alpe

Premda Švicarska podsjeća na otočić usred Europe, ona se sastoji od nevjerojatno raznolikih pejzaža i vrlo različita stanovništva. Krećemo u otkrivanje tog iznimnog područja u kojem se više od pedeset vrhova viših od 4000 m uglavnom nalazi u Bernskom gorju i Valaisu. U tim je krajevima većina od više od 1500 ledenjaka među kojima je i Aletsch, najveći alpski ledenjak koji se ubraja u UNESCO-vu svjetsku baštinu.

Alpe

Impresivne planine kao što su Eiger, Monte Rosa i slavni Matterhorn dominiraju švicarskim krajolikom i pravi su raj za trekere, alpiniste i skijaše. Tijekom ljeta i zime nadlijećemo Interlaken i njegove planinske pašnjake, prolazimo iznad sela Grindelwald, pa masiv Jungfrau, zatim se spuštamo niz ledenjak Aletsch i prelazimo rijeku Rhône te nadlijećemo snježne vrhunce Valaisa, skijališta Zermatt i Verbier, a putovanje završavamo u Gstaadu i Château d’Oexu.
Na svakoj etapi našeg zračnog proputovanja susrećemo neobične osobe. Gledana s neba, Švicarska nas zove da se divimo ljepoti njezinih krajolika, a osobe koje u njoj susrećemo bude znatiželju.

Foto: Press