Sjećanje na Dražena: IN MEMORIAM Dražen Petrović
By redakcija On 2 lip., 2018 At 11:16 AM | Categorized As Naslovnica, Sport, Sportske minute, Vijesti | With 0 Comments

Zagreb…

Na HRT dokumentarna emisija Sjećanje na Dražena

Dražen PetrovićHrvatska radiotelevizija u četvrtak 7. lipnja 2018. godine na Drugom programu prikazuje dokumentarnu emisiju Sjećanje na Dražena. Od njegove smrti prošlo je 25 godina. Dražen Petrović otišao je prerano i tragično, ali iza njega ostala je legenda o jednom o najvećih hrvatskih sportaša svih vremena.
Podsjetimo, Dražen Petrović poginuo je u prometnoj nesreći 7. lipnja 1993. godine, na autocesti kod njemačkog grada Ingolstadta, samo dan nakon posljednjeg nastupa u dresu hrvatske košarkaške reprezentacije na kvalifikacijskom turniru za europsko prvenstvo u Wroclawu. Dražen je postavio je nove standarde u igri, prvo igrajući u Španjolskoj za Real Madrid, a kasnije i u NBA ligi igrajući za Portland i New Jersey.
Dražen PetrovićDražen je rođen u Šibeniku 22. listopada 1964. godine. Bio je svestrano dijete, te je između ostalog pjevao u zboru, a duge ljetne dane često je provodio uz more u svom rodnom Šibeniku. Sljedeći brata Aleksandra, vrlo rano je upoznao košarku, a njegova strast ubrzo je prerasla u fanatičnu odanost igri, u kojoj je često sate i sate proveo sam na igralištu.
Kako su njegove vještine napredovale tako su rasli i zahtjevi koje je pred sebe postavljao ovaj velikan hrvatske i svjetske košarke. Postao je vođa na terenu, te je svojom požrtvovnošću često pokazivao kako treba nadigrati protivničku ekipu. Kroz svoje izvedbe u dresovima Šibenke i Cibone, Dražen je promovirao hrvatsku košarku u svijetu te postao poznat pod nadimkom košarkaški Mozart.
Dokumentarna emisija Sjećanje na Dražena na rasporedu je u četvrtak, 7. lipnja 2018. godine na Drugom programu, s početkom u 18.05 sati.

Foto: mok.hr – Press

comment closed