fbpx

Žarko Potočnjak obilježio 50 godina rada u kazalištu

Gavella…

Monodramom ‘Zvjezdani trenutak Josipa Bizjaka’ glumac Žarko Potočnjak obilježio 50 godina rada u kazalištu

Žarko Potočnjak

Žarko PotočnjakSinoć je u kazalištu Gavella premijerno prikazana monodrama ‘Zvjezdani trenutak Josipa Bizjaka‘ kojom je glumačka legenda Žarko Potočnjak proslavio jubilarnih 50 godina na kazališnim daskama.
Glavni junak, Josip Bizjak, neostvareni je umjetnik i fanatik kazališta u kojem radi kao rekviziter. Kada publika unatoč otkazanoj predstavi ne napušta dvoranu, u jednom trenutku on ostaje sam na sceni i započinje istovremeno duhovitu i melankoličnu kazališnu igru kojom otkriva pogled iza kulisa kazališta. Žarko PotočnjakMašta i čežnja, ambicije i stvarnost te jedan sasvim drugačiji pogled na umjetnost kroz profanu, a opet suptilnu egzistenciju jednog kazališnog gubitnika odlike su predstave koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Jednako je zanimljiva i lista suradnika. Redatelj predstave je gost iz Austrije, umjetnički ravnatelj Theaterherbst Grenzenlos Marius Schiener, hrvatskoj publici poznat po predstavi Indija u kojoj su igrali popularni glumci Damir Šaban i Nenad Cvetko. Tekst Eberharda Streula preradili su Žarko Potočnjak i Marius Schiener, uz pomoć dramaturga i redatelja Pave Marinkovića.
Ljubitelji dasaka koje život znače moći će predstavu ‘Zvjezdani trenutak Josipa Bizjaka’ pogledati u terminima 31. listopada i 7. studeni 2017. godine u dramskom kazalištu Gavella, a nakon toga u redovnom programu kazališta Knap.

Foto: Press – Žarko Bašić