fbpx

Gabi Novak i Matija Dedić Trio otvaraju 3. Rab Jazz Fest

Rab…

Rab je tijekom posljednjih godina počeo sloviti za rajski otok božanstvenog jazza, a treće izdanje Rab Jazz Festa ovu će tezu još jednom potvrditi

Gabi Novak– Jedan od najiščekivanijih jazz festivala ove godine, Rab Jazz Festival, trajat će čak četiri dana, od 6. do 9. rujna 2018. godine. Kako je i do sada bio običaj, vrhunski domaći i međunarodni glazbenici četiri dana izmjenjivat će se na najljepšim lokacijama u staroj gradskoj jezgri ovog prekrasnog pitoresknog otočnog mjesta, a prva dva dana približit će nam svu širinu i kompleksnost hrvatske jazz scene – poručuju organizatori.
Čast otvaranja ovogodišnjeg izdanja, 6. rujna u 20.00 sati kod zvonika Sv. Ivana Evanđelista, pripala je prvoj dami hrvatskih šlagera, Gabi Novak. Glazbena diva nastupiti će u pratnji Matija Dedić Trija, a upravo je proslavljeni pijanist i sin pjevačice upriličio otvorenje premijernog izdanja festivala prije tri godine i, kao što se da primjetiti, uvijek mu se rado vraća. Tijekom gotovo 60 godina umjetničkog rada, Gabi Novak nije našla premca u vokalnoj kvaliteti kao ni umijeću ispreplitanja šlagerskog sentimenta i suvremenog jazz senzibiliteta. Sva ljepota njezinog izričaja zasjat će još jednom kroz paletu interpretacija bezvremenskih pjesama kao što su “Pamtim samo sretne dane”, “Kuća za ptice”, “Nada”, “Hrabri ljudi”, “Još uvijek” i brojne druge.

Foto: Press