fbpx

Željka Stanković: Nema ništa ljepše od majčinstva!

Uspješna novinarka…

Obožavam našu malu obitelj, kaže Željka

Željka StankovićNovinarka Tportala je izuzetno predana svom poslu. Željka Stanković uživa u novinarstvu, iako se ponekad i razočara. U razgovoru za portal Scena.hr Željka je otkrila zašto se zaljubila u novinarstvo. Lijepa novinarka kaže kako je veliku sreću pronašla u majčinstvu i braku. Prije četiri i pol godine Željka je postala majka prelijepe djevojčice Une.

Scena: Kad ste se odlučili za novinarstvo, je li novinarstvo bila prva opcija?
Baš kao što mi je Škola primijenjene umjetnosti i dizajna bila jedina opcija pri upisu u srednju, isto se ponovilo s faksom. Prijemni sam polagala samo na Fakultetu političkih znanosti, novinarstvo je bilo ono što sam htjela. Opcije B nije bilo.

Scena: Jeste li se u nekom trenutku možda razočarali u novinarstvo?
Čovjek se u štošta razočara tijekom života, pa ni novinarstvo nije iznimka. Ono što je u mom slučaju dobro je to što jako volim svoj posao, iako je rad na portalu prilično stresan jer svaki dan iznova trebaš smisliti nešto novo, svježe i zanimljivo. Dodatni plus je što su rubrike showbizz i lifestyle zabavne pa i posao katkad bude zabavan. Ako kraj sebe imaš jednu kolegicu Maju, koja te nasmijava tijekom radnog vremena, ne treba se žaliti. S druge strane, mislim da je stanje u novinarstvu prilično otužno. Od gomile obrazovanih ljudi koji nemaju posao pa do sljedeće gomile novinara koja radi neprijavljena… A o senzacionalizmu i načinu prezentacije vijesti da i ne govorimo. No kako je ovo jedan zabavan portal, nećemo o lošim stvarima…

Scena: Priča koja je na vas ostavila duboki dojam…
Baš sam nedavno radila intervju s 31-godišnjom Hrvaticom koja otišla raditi u Kabul gdje je na čelu prvog super talent showa u Afganistanu. Fasciniralo me sve, od njezinog odlaska pa do priče o položaju žene u Afganistanu, kulturi, načinu razmišljanja… To su priče zbog kojih je novinarstvo super posao. A sad se možemo vratiti na pitanje s početka priče. Razočaram se i kad vidim da se tekst o Milanki Opačić u štiklama čita dvostruko bolje od Hrvatice u Kabulu. Ali to je tako…

Scena: Imate li dovoljno vremena za sebe i svoju obitelj uz svoj posao?
Vremena nikad dovoljno, ali uspijemo dobro iskoristiti naše zajedničke trenutke koji su mi jako važni. Otkako dođemo s posla, a to je oko pet popodne pa do navečer, vrijeme je samo naše i svi se trudimo biti zajedno. S vremena na vrijeme odemo na kratki odmor jer mislim da je to izuzetno važno za obitelj.

Scena: Koliko se vaš život promijenio otkad ste majka?
Nema ništa ljepše na svijetu od  majčinstva, to je zbilja najveća sreća koja postoji. Obožavam našu malu obitelj. Najviše uživamo u večernjim ritualima kad se svi troje igramo, škakljamo, zezamo, pjevamo, lovimo po stanu… Super je kad imaš dijete pa se možeš glupirati poput djeteta i u tridesetima, četrdesetima. To je zbilja relaksirajuće u ovoj stresnoj svakodnevici. Mislim da je baš zbog tih naših zajedničkih trenutaka koje kvalitetno provodimo, Una jako sretno dijete.

Scena: Je li vam nekad žao što morate na posao, a rado biste ostali kod kuće sa svojom djevojčicom?
Da, svaki dan. No unatoč tome, ne bih mogla biti samo domaćica i kućanica.

Scena: Biste li voljeli imati još djece?
Lijepo nam je ovako, ne znam što bi vam rekla…

Scena: Vaš stil odijevanja…
Ne trošim mnogo na odjeću. Volim ‘high street’ brendove. Za neke važne trenutke mislim da je Aleksandra Dojčinović idealan izbor.

Scena: Za kraj razgovora, što vam je najvažnije u životu?
Zdravlje, zdravlje i samo zdravlje.

Foto: Matej Grgić