Zlatko Dalić: Bit će nam teško, no spremni smo na to

EP 2020…

Znamo da nema lakih suparnika i lakih utakmica, kaže Zlatko Dalić

– Nisam nezadovoljan skupinom, no znamo da nema lakih suparnika i lakih utakmica. Bilo nam je važno izbjeći Portugal iz treće jakosne skupine, a ponovno smo dobili Engleze, s kojima ćemo na Wembleyju otvoriti svoj nastup na Europskom prvenstvu. Bit će nam jako teško, no spremni smo na to. Najvažnije je da svi igrači budu zdravi i spremni – rekao je izbornik Zlatko Dalić.
Hrvatska nogometna reprezentacija zaigrat će na europskoj smotri u Skupini D. U Londonu će snage odmjeriti s Engleskom, potom u Glasgowu s Češkom, a posljednji će suparnik doći kroz doigravanje u kojemu nastupaju Škotska, Izrael, Norveška i Srbija.
– Mislim da nas je engleski izbornik htio izbjeći, tako smo razgovarali prije ždrijeba, no nismo si to uspjeli priuštiti ni on niti ja. Englezi su moćna momčad, pogotovo na Wembleyju, no imat ćemo i mi svoju podršku u toj reprizi Lige nacija i polufinala Svjetskog prvenstva – dodao je Zlatko Dalić.
– Nepoznavanje trećeg suparnika u skupini malo otežava pripremu, no vidjet ćemo tko će proći u ožujku. Tko god prođe, bit će nezgodan, no posebno bi nezgodni mogli biti Škoti kao domaćini u Glasgowu, a Srbija također ima dobru reprezentaciju. S obzirom da igramo u Londonu i Glasgowu, mislim da je najbolje i najkvalitetnije rješenje tamo naći pravi kamp te tamo boraviti za vrijeme Europskog prvenstva -zaključio Zlatko Dalić.

Foto: Press – Hrvatski nogometni savez