fbpx

Zlatko Dalić: Plan za sraz s Nigerijcima

Kalinjingrad…

Zlatko Dalić– Hrvatska ima svoj stil i mora ga se mora držati, s tehnički savršenim posjedom lopte. Naravno da ćemo paziti na mlade nigerijske snage, ali vjerujem našoj kreaciji i potkovanosti, to nam je ponajveća vrlina. Gledam svoju momčad, našu snagu, iako izrazito poštujemo Nigeriju, znamo njihovu kvalitetu i koliko su opasni, posebno u napadu, ali imamo i mi velika imena. Bit će to dobra, kvalitetna utakmica. Optimist sam i znam da možemo pobijediti, pazeći na nigerijske protunapade i brzo otvaranje – rekao je izbornik Vatrenih Zlatko Dalić.
Hrvatska reprezentacija održala je posljednju konferenciju za medije prije utakmice s Nigerijom. Na konferenciji za medije govorili su izbornik Zlatko Dalić i kapetan Luka Modrić.
– Znam prvi sastav, što i kako ćemo igrati, ali neću ga obznaniti. Ne zato što nešto tajim ili skrivam, nego zato što mi je takva dosadašnja praksa. Ne plašim se izazova, iza mene je 12 godina rada i težak trenerski put. Svoju vjeru i samopouzdanje prebacit ću na igrače, imamo sjajnu generaciju i možemo do velikog rezultata. Trebaju se poklopiti neke stvari, ali zbližili smo se, a znam kakva su očekivanja. Moramo pokazati svoju kvalitetu. Gledano kroz povijest, mi od 1998. nismo pobijedili u prvoj utakmici svjetske smotre, a to daje dobar zalet za dalje. Naše su misli usredotočene na svoju utakmicu, ovisimo sami o sebi, premda ćemo svakako pratiti i dvoboj Argentine i Islanda.
O uvjetima u Rusiji izbornik je rekao:
– Uvjeti, stadion i teren u Kalinjingradu su fantastični, kao i ono što imamo na raspolaganju u svom kampu. Sve je na vrhunskoj razini, a vesele nas i brojni navijači u Kalinjingradu. Moramo igrati za njih, zbog njih je naš motiv samo još veći.

Hrvatska – Nigerija
Svjetsko prvenstvo, Skupina D, 1. kolo.
16. lipnja 2018., 21:00.
Stadion Kalinjingrad, Kalinjingrad.

Foto: Press – HNS