fbpx

Karla Prodan došla na korak do još jedne Grand Slam medalje

Karla Prodan na Grand Slamu u Antalyji

Nakon srebra Barbare Matić (do 70 kg) na Grand Slamu u Antalyji u petak, Karla Prodan (do 78 kg) je došla na korak još jedne medalje u subotu. Međutim, izgubila je u borbi za broncu od Ekvadorke Chale.

Karla Prodan

U Taškentu su Barbara Matić (do 70 kg) i Karla Prodan (do 78 kg) obje osvojile srebrne medalje. U Antalyji, tijekom nastavka IJF World Toura, Barbara je ponovila uspjeh iz Uzbekistana, ali mlađa kolegica, Karla Prodan, nije uspjela.

Sa samo 22 godine mlada Splićanka je postavila visoke standarde za sebe, ali treba imati u obzir da je kronološki praktički tek postala seniorka. Koliko je Prodan kvalitetna potvrđuje i niz plasmana na pobjedničkim postoljima. Posljednje natjecanje na kojem je Karla Prodan nastupila, a nije osvojila medalju bio je Grand Prix u Zagrebu, u srpnju 2018. godine.

Skoro tri godine Prodan dođe na natjecanje i osigura mjesto na postolju. Točnije, 10 takvih natjecanja upisala je studentica pomorskog menadžmenta, među kojima četiri Grand Slama ili Grand Prixa te četiri europska ili svjetska prvenstva, dva u juniorskoj te dva u seniorskoj konkurenciji.

U Turskoj ju je zaustavila Ekvadorka Chale, koja je imala više energije, a nakon što je Splićanka pobijedila Nizozemku Van Van Harselaar, izgubila u reprizi borbe za broncu na EP-u od Poljakinje Pacut te slavila u repasažu protiv Ukrajinke Turchyn. Za dva tjedna na rasporedu je Europsko prvenstvo (Lisabon, 16. do 18. travnja), kamo Prodan ide bez ikakvog pritiska i prilikom za pokazivanje kvalitetnog juda.

Subota je počela na najbolji način za hrvatske judoke. Uz Prodan, u prvim nastupima slavili su i Ivana Maranić (preko 78 kg) i Zlatko Kumrić (do 100 kg). Maranić je slavila ipponom protiv Turkinje Esir, a Kumrić također ipponom protiv Kineza Erihemubatua.

U drugim izlascima na tatami nije išlo. Maranić je u vrlo izjednačenoj borbi protiv zlatne sa zadnjeg Grand Slama, Xu, natjerala Kineskinju na dvije kazne, ali više nije mogla te je trećom kaznom završila svoj put. Kumrić je išao na jakog Azerbajdžanca Kotsoieva, ali nije ga uspio iznenaditi te je Kotsoiev otišao sve do finala.

Foto: Press