Marko Pjaca ambasador je turnira ‘Modri lavovi’
Piše: redakcija On 15 tra., 2016 At 10:47 AM | Categorized As Sport, Sportske minute | With 0 Comments

Zagreb…

Marko Pjaca– Igrao sam nogomet za svoju osnovnu školu Borovje i naravno da je to bilo nešto posebno što ću zauvijek pamtiti iz tog razdoblja. Kako i ne bih kada je nogomet moja prva ljubav. Sa školom sam bio na Državnom natjecanju na kojem smo osvojili dva puta drugo mjesto. Cijeli život treniram nogomet, ali i ove su školske utakmice posebne jer ih igraš sa svojim prijateljima iz razreda i škole i boriš se za to da cijelu svoju školu predstaviš u što boljem svjetlu. Posebno mi je drago mi je što je titula ambasadora turnira za 2016. pripala meni. Učenicima koji ove godine igraju na turniru Modri lavovi želim puno sreće, a svi ćemo se zajedno družiti na kraju turnira – rekao je Marko Pjaca.
Dinamo i Školski sportski savez Grada Zagreba treću godinu zaredom organiziraju turnir za djecu viših razreda zagrebačkih osnovnih škola ‘Modri lavovi‘, a ove godine osim novih 16 imena koja će se boriti za titulu najbolje momčadi uveden je i novi sustav natjecanja.
Turnir ovoga puta ima i ambasadora, a ta je čast pripala zagrebačkom dečku, prvotimcu Dinama i reprezentativcu Hrvatske Pjaci. Marko PjacaMladi Marko Pjaca sudjelovao je na ždrijebu Dinama i Školskog sportskog saveza Grada Zagreba kojim su određeni parovi kvalifikacija, skupina i razigravanja. Nakon što je odradio svoj posao u ovom projektu te izvukao parove kvalifikacija, Marko se ukratko prisjetio svojih školskih dana:
Ove godine, mladi će sportaši snage odmjeriti u nogometu prvo kroz kvalifikacije pa zatim grupnu fazu i razigravanje za konačni plasman. Treće izdanje turnira trajat će od 17. travnja do 7. svibnja.
16 zagrebačkih osnovnih škola koje su osigurale mjesto na ovogodišnjem izdanju turnira igrat će utakmice na terenu s umjetnom travom u trening kompleksu stadiona Maksimir, svaka momčad igrat će sa sedam igrača i golmanom, a sustav turnira napravljen je po uzoru na europske turnire za djecu. Nakon kvalifikacijskog ciklusa osam boljih momčadi prolazi u grupnu fazu natjecanja gdje će se u dvije skupine boriti za što bolju poziciju. Na kraju turnira stiže završnica i razigravanje za plasman, a nakon utakmice finala svih će osam momčadi sudjelovati na završnom druženju s igračima Dinama.
Škole sudionici turnira ‘Modri lavovi 2016.’: OŠ dr. Ivana Merza, OŠ Granešina, OŠ Gustava Krkleca, OŠ Ive Andrića, OŠ Izidora Kršnjavoga, OŠ Jure Kaštelana, OŠ Kajzerica, OŠ Mate Lovraka, OŠ Rapska, OŠ Remete, OŠ Savski gaj, OŠ Tituša Brezovačkog, OŠ Trnsko, OŠ Vladimira Nazora, OŠ Ljubljanica, OŠ Vukomerec

Foto: Press

comment closed