fbpx

Četvrta zlatna ulaznica showa Supertalent

Peta epizoda…

Supertalent– Padam, letim dok se ne razletim! – najavio je Tomislav Mihičinac svoju točku, a ono što je tek uslijedilo, bilo je naprosto nevjerojatno. Posljednja točka pete epizode showa Supertalent ostavila je sve bez daha.
– Ja ti iskazujem moje divljenje, štovanje i malo ću pasti u nesvijest sada! – s oduševljenjem je komentirala Martina, dok mu je Mislav poručio:
“Tvoja mama mora da je bila luda s tobom u djetinjstvu! Tebe je bilo posvuda! Bravo! Ovo supertalentje bilo jako atraktivno!“. Hodanje na rukama, salto u zraku s lisicama na rukama, skok u zraku kroz obruč samo su neki od dijelova Tomislavova nastupa kojim si je osigurao mjesto u polufinalu showa, a zlatni buzzer stisnuli su Igor i Rene. Naime, dvadeset šestogodišnji Tomslav, umjetničkog imena Tomy, rođen je u Karlovcu gdje je živio do svoje devete godina, nakon čega se zbog, kako kaže, narušene obiteljske situacije, s majkom i dvojicom braće preselio u Sloveniju.
– Svaka loša stvar donosi drugo dobro, zato sam na neki način zahvalan za sve to da me izučilo da sam ja sada drugi čovjek. Da sam ostao u Hrvatskoj možda nikada ne bi radio to što radim. Sport meni znači život – kaže Tomy koji trenira pet puta tjedno po 3-4 sata te ističe kako je najveća potpora sam sebi.
U balansu su bili akrobatski duo D&D Balance, supertalentljubavni par Dario Zvornik i Danijela Vrhovski koji su dobili same pohvale žirija.
– Meni je super vidjeti da se Hrvati sve više i više bave svojim tijelom i svojim zdravljem. Imate potencijala, trebalo bi to samo smjestiti u neku točku. Super, bravo!“ – rekao im je Mislav.
Još jedan par očarao je žiri svojim nastupom.
– Meni je bilo super! Baš sam uživao u svakom tonu kojeg sam odsvirao i u svakom tonu kojeg je ona otpjevala.“ kazao je Tomislav Jambrešić, klavijaturist dua Nera&Jambro.
– Vi ste takvo osvježenje da vam to uopće ne mogu reći. Tu emociju koju si prenijela, sve što ste napravili na jedan drugačiji način, mene je naprosto ganulo. Doživjela sam sada nakon dugo vremena da se uz minimalne gestikulacije može dobiti vrhunsku ekspresiju – poručila im je Danijela, a oduševljen je bio i Mario:
“U svakom momentu sam se bio naježio. Tijelo je jednostavno mjerilo kod mene, ja sam to shvatio, krenulo je od nogu i tako dalje.“
Plesna skupina Clique iz Split oduševila je žiri u toj mjeri da je Danijela poželjela zaplesati s njima.
supertalent– Gušt je vidjeti ljude koji dolaze na scenu sigurni sto posto u ono što rade i jedva čekaju da podijele to s ljudima i onda to pršti sa scene tako da energija koju ste nam donijeli je bila nevjerojatna. Ja apsolutno vidim vas do pred sam kraj emisije – kazao je Mislav.
Svakako zanimljiv nastup bio je onaj kazališne garderobijerke iz Karlovaca, Anđele Fajt koja se žiriju predstavila talentom – fućkanjem, a žiri je primijetio kako uz to njezino fućkanje savršeno ide vedri duh koji sve to podeblja.
supertalentNajmlađi i najslađi bili su Malci, breakdanceri Leon i Lukas.
– Znate koliko ste slatki? Toliko da se od vas može dobiti karijes! – objasnila im je Martina, a ostatak žirija se složio da su majstorski odradili nastup.
Kao bombončić su bili i jedanaestogodišnji Elena i Marko, koji su otplesali akrobatski rock’n’roll.
– Ja ću vam reći da se meni najviše svidjelo kakva si ti šefica – zaključila je Martina.
– Dragi moj Dodir, mislim da ste dodirnuli nešto jako zanimljivo – rekao je Mislav glazbeno-scenskoj grupi Dodir koji su kroz ples i glazbu predstavili znakovni jezik. – Mislim da znakovni jezik sam po sebi ima jedan koreografski potencijal. Jako nam je drago što ste došli i ovaj show sigurno ovakvu točku još nije vidio i da ćete biti sjajno osvježenje – dodao je Mislav, a Martina zaključila kako su oni danas znakovnom jeziku dali jedno potpuno drugo značenje.
supertalentKarikaturist Ivan Sabolić unutar nekoliko minuta uspio je nacrtati Marija, koji mu je bio model i od kojeg je dobio DA.
– Pa neću pljuvati po sebi! – rekao je Mario, a DA mu je dala i Martina te dodala:
– Ukoliko nam se pojavi neki karikaturist koji nudi više, u tom slučaju će biti Fly me to the moon, a do tada DA.“
Sedamnaestogodišnja Aleksandra Novaković nije uspjela zadovoljiti žiri i osigurati si prolazak dalje, unatoč tome što je žiri odlučio pružiti joj još jednu priliku kako bi bio siguran u svoju odluku.
– Tvoj karakter i tvoja osobnost su definitivno tvoje najjače oružje i iz tog razloga smo procijenili da te možemo izložiti ovoj vrsti stresa i bez obzira na ishod, ti ćeš se moći s tim nositi. Talent, bez obzira u kojoj kategoriji, je nešto što nas zaintrigira. Talent je nešto što će skrenuti pozornost na nas, a rad je ono što će nas izbaciti u orbitu ili ćemo ostati u domeni talenta. Ja ti moram nažalost reći da ja ostajem pri svome NE – obrazložila je Martina svoju odluku.
Ni Marijana Ukić iz Tribunja nije uspjela osvojiti naklonost žirija, a vrlo brzo je od njih dobila četiri iksa.

Foto: Press