fbpx

Dobitnici nagrada 22. Festivala glumca!

Najbolja predstava i glumci…

Jako sam sretan i ponosan, rekao je Marijan Gubina

NagradaOvog vikenda u Gradskom muzeju Vukovar završeno je ovogodišnje izdanje Festivala glumca. U žiriju su bili Velimir Čokljat, Denis Brižić i Jasminka Antić. Nagrada Vanja Drach za najbolju predstavu u cjelini pripala je predstavi ‘260 dana’ Marijana Gubine u režiji Dražena Ferenčine i produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku.
– Čast, radost, zadovoljstvo i nada osjećaji su koji potvrđuju odluku žirija i garantiraju daljnju uspješnost predstave kao i projekt ‘260 dana’. Kao autoru preostaje mi predano raditi dok svih 128 gradova ne pogleda predstavu, a tek nakon toga napravit ću pravo slavlje za moju obitelj i prijatelje. Jako sam sretan i ponosan – ispričao je Marijan Gubina za portal Scena.hr.
Natasa Janjić, Marko TorjanecNagrada Fabijan Šovagović za najbolje glumice primile su Nataša Janjić (Ritina škola) i Mladena Gavran (Sladoled). Najbolji glumac Marko Torjanac (Ritina škola, Planet Art) i Ivan Brkić (Hrvatski emigranti). Nagradu za najboljeg mladog glumca/icu Ivo Fici do 28 godina dobila je Erna Rudnički (Nevjerojatan događaj) te nagradu Nevenka Filipović za najbolje glumačko lutkarsko ostvarenje dobio je Danijel Radečić (Moja obitelj i jedan jež).

Foto: HNK u Osijeku, Scena.hr