fbpx

U novom indijskom filmskom hitu: Primošten, Šibenik, Dubrovnik…

Plesne scene…

ŠibenikIndijski film Zatvorenik broj 150, čije su plesne scene snimane u Hrvatskoj u studenom 2016. godine, jedan je od najgledanijih filmova u Indiji ovog mjeseca, a simultano se prikazuje i u kinima diljem svijeta.
Plesne scene filma snimane su Primoštenu, na tvrđavi sv. Nikole – Šibenik, na slapovima Krke te u Dubrovniku, a kadrovi Hrvatske mogu se vidjeti i u traileru kojeg je na YouTubeu dosad pogledalo više od 6,4 milijuna gledatelja. Film je dosad zaradio preko 17,73 milijuna dolara, od čega 2 milijuna u dvotjednoj distribuciji u SAD-u. Glavnu ulogu igra glumac, pjevač i plesač Konidela Siva Sankara Vara Prasad, poznatiji kao Chiranjeevi, koji se vratio glumi nakon desetogodišnje pauze i kojem je ovo 150. uloga na filmu.
Tijekom snimanja u Hrvatskoj je boravilo 110 članova filmske ekipe, a snimanje je trajalo šest dana.
Ovo je druga velika produkcija iz Indije koja je snimala na području Hrvatske, nakon filma Obožavatelj (Fan) koji je sniman u Dubrovniku u ožujku 2015. godine. Film je premijerno prikazan u travnju 2016. godine, zaradio je više od 20,6 milijuna dolara, a trailer na YouTubeu – koji prikazuje kadrove Dubrovnika – pogledalo je više od 25 milijuna ljudi.
Međunarodni filmski projekti snimani u Hrvatskoj posljednjih godina uvelike su pomogli globalnoj vidljivosti Hrvatske i privlačenju turista. Atraktivne lokacije korištene u filmovima utječu na percepciju koju turisti imaju o zemlji u kojoj su ti filmovi snimljeni, pa se uvriježio pojam tzv. filmskog turizma (screen tourism) kojim se objašnjavaju efekti filmske industrije na turizam. Portal TripAdvisor je u lipnju 2016. izvijestio kako su lokacije na kojima je snimana Igra prijestolja imale porast pretraga od 120%, među kojima je najviši porast zabilježen za Klis koji je imao porast pretraga od čak 579%.

Foto: Press