fbpx

Istrage prometnih nesreća nakon dva mjeseca vraća se na TV

Zagreb…

HRT-ova emisija Istrage prometnih nesreća nakon dva mjeseca vraća se na male ekrane

Istrage prometnih nesrećaEmisija Istrage prometnih nesreća Hrvatske radiotelevizije nakon dva mjeseca stanke zbog korona krize vraća se na male ekrane, a gledatelji će ju moći pratiti na Prvom programu (HRT-HTV1) u subotu u 15.10 sati.
U prvoj, povratničkoj emisiji bit će govora o prometnim nesrećama sa smrtnim ishodom tijekom protekla dva mjeseca karantene te najčešćim razlozima smrtnih stradavanja, kada je u pitanju promet. Gost emisije je mr. sc. Miron Huljak iz Službe za sigurnost cestovnog prometa Ravnateljstva policije i dipl. ing. Damir Novak iz HAK-a.
Istrage prometnih nesrećaEmisija donosi i neke novosti, pa se tako uvodi i rubrika “Prometna prognoza”, koju uređuje HRT-ov glavni meteorolog Zoran Vakula. U rubrici “Autoškola” učimo prometna pravila. U rubrici Ljiljane Vinković “Što nas ljuti” otkrivamo što ljuti Željka Pervana u prometu, i kako se on nosi s time.
Ova aktualna emisija javnog sadržaja na tjednoj bazi istražuje posljedice prometnih nesreća, uz analizu sa svim relevantnim stručnjacima te državnim (gradskim) službama (MUP, HAK, Hitna pomoć, Hrvatske ceste). Cilj emisije je otkriti kroz aktualne primjere zašto se uistinu određena prometna nesreća dogodila te kako prevenirati i smanjiti broj poginulih i stradalih u prometu
Urednik projekta je Ranko Varlaj, urednik i voditelj Ognjen Golubić.

Foto: Press