fbpx

Ivana Sučić dobitnica nagrade udruge Pragma

Zagreb…

Ivana SučićNovinarka i urednica u Odjelu za obrazovanje i znanost Hrvatskoga radija (HRT – HR) Ivana Sučić dobila je nagradu udruge Pragma za izvješćivanje o problematici obrazovanja i odgoja u kategoriji Radijski prilog za priču o projektu Moji prijatelji iz Fortice.
Priča je prikazana u emisiji Izvan okvira Hrvatskoga radija (HRT – HR) , a riječ je o programu kojemu je cilj provedba zajedničkih aktivnosti djece predškolskoga i školskoga uzrasta iz Kraljevice i korisnika Centra Fortica te senzibiliziranje djece i mladih za posebne potrebe djece s poteškoćama u razvoju i odraslih s invalidnošću.
Emisija je nagrađena već treću godinu zaredom Godišnjom nagradom za novinarske radove koji promiču vrijednosti obrazovanja u organizaciji udruge Pragma. Nagrada se dodjeljuje u trima kategorijama (za najbolji tiskani/mrežni, radijski i televizijski prilog) prema izboru obrazovnih ustanova uz pravilo jedna škola – jedan glas.
Dodjelom nagrade Pragma želi se podržati rad novinara koji promiču vrijednosti obrazovanja i koji svojim izvješćivanjem pridonose kvalitetnijoj informiranosti građana o obrazovanju, a koja se ove godine dodjeljuje pod sloganom Misli obrazovanje.

Foto: Press