fbpx

Josip Broz Tito otac je Jelene Jovanove u ‘Tajnama’!

Boris SvrtanI dok će se u večerašnjoj epizodi dramske serije ‘Tajne‘, RTL Televizije, zdravstveno stanje tete Eve naglo pogoršati, Marina i Marko vjeruju da još uvijek postoji nada za spas njihovog sirotišta. No, teta Eva je sigurna da broji zadnje trenutke svoga života pa otkriva Marini tajnu o medaljonu kojeg joj je ostavio otac Josip. Marininog (Jelena Jovanova) oca Josipa, glumi poznati glumac Boris Svrtan. Boris je mnogima poznat po svojoj izvanrednoj izvedbi kazališne predstave iz 1993. godine ‘Spikom na spiku’, zagrebačkog satiričnog kazališta ‘Kerempuh’,  ali i po mnogim drugim kazališnim ulogama kazališta ‘Gavella’, kojeg je stalni član od 1989. godine. Tijekom angažmana u svom matičnom kazalištu ostvario je do sada oko četrdeset uloga, te dvadesetak uloga u ostalim Boris Svrtankazalištima, a snimio je i nekoliko televizijskih serija te dvadesetak filmova poput ‘Maršala’, ‘Zagrljaja’, ‘Duge mračne noći’, ‘Što je Iva snimila 23.listopada 2003.’ te mnoge druge, ali i stotinjak radio-drama. Mnogi ga pamte i kao Josipa Broza Tita u igrano-dokumentarnom serijalu Antuna Vrdoljaka ‘J.B.Tito’, gdje igra naslovnu ulogu.
Od 2003. radi kao docent na odsjeku glume na Akademiji dramske umjetnosti– kolegij scenski govor, a od 2007. je trajno zaposlen na ADU. Boris Svrtan dobitnik je nagrade ‘Vladimir Nazor’ 2007. godine za režiju, dramatizaciju i scenografiju predstave ‘Metastaze’, na sceni kazališta ‘Kerempuh’, a ovih mjeseci režirao je monodramu ‘Moj slučaj’, nastalu po zapisima i stihovima Vlade Gotovca, s kojom puni kazališne redove gdje god dođe.
Hoće li Marina povezati stvari kada sazna za Josipov medaljon, ne propustite pogledati večeras, od 20.00 sati, na RTL Televiziji.