fbpx

Luka Nižetić: MasterChef je za mene bio divno iskustvo!

Celebrity MasterChef…

Luka Nižetić je prvi hrvatski Celebrity MasterChef

Luka Nižetić– Toliko sam ispuštao već znoja kuhajući da više nema dovoljno tekućine za suze! Jako sam sretan, baš sam presretan! –  komentirao je nakon pobjede Luka Nižetić. Pjevač je prvi hrvatski Celebrity MasterChef. Pobjednički menu prvog Celebrity MasterChefa kojim je sa samo jednim bodom razlike nadmašio kolegicu Ivanu Husar Mlinac sastojao se od jela ´Proljetni šampjer´, ´Slatko i osvježavajuće´ janjetina te deserta ´Datulja i skuta se vole´.

Lukin ´Proljetni šampjer´ oduševio Dina i Andreja
Luka je prije kušanja bio vrlo siguran u sebe, prvi put se osjećao kao da nije u školi. Njegovog ´Proljetnog šampjera´ prvi je kušao Radovan koji je želio dokučiti razliku između petrovca pripremanog u običnoj i morskoj vodi. Kad je Luka rekao da bi jedan trebao biti slaniji, odgovorio je: ´Nisam primijetio´. ´Ovo ti je ukusno i jako dobro igra petrovac za koji mi je jako drago da si ga koristio´, započeo je Dino. Andreju je jelo bilo jako dobro, a šampjer je izvrsno pečen. ´Bravo!´, poručio je Luki. No nakon toga ga je upitao gdje su mu škampi. Njegova dekonstrukcija buzare naišla je na malu opasku budući da Andrej smatra da su škampi trebali biti očišćeni.
– To je bila moja prezentacija, starinska. Nitko mi ne čisti škampe, osim matere kad sam bio mali – branio se Luka. Ipak, škamp je Andreju bio jako dobro pečen. Radovan je izjavio da ne zna što je to Luka rekonstruirao jer mu je to bila klasična buzara s dobrim momentima.

Dva ukusna glavna jela
Ivanina ´Janjetina s ružmarinom i graškom´ kod Dina je naišla na mješovite komentare. Kombinacija maslinova ulja i kapara bila mu je zanimljiva, a pire od graška mrvu intenzivan. Andreju je, kako kaže, nekim čudom sve imalo ravnotežu, a možda je moglo i bez batata. Jelo je ocijenio jako ukusnim, a janjetinu dobro pečenom, dok je Radovanu ovo bio uspješan tanjur.
Lukino glavno jelo naziva ´Slatko i osvježavajuće´ prvi je kušao Dino kojem je bio zanimljiv naziv kojim je simpatični pjevač nazvao janjeće kotlete – ´ćuletice´. Jako mu se osjetio med te nije bio siguran koliko voli slatke okuse uz janjetinu. Andreju je salata od boba bila genijalna, a dvojio je oko suhih smokvi i meda. Sve skupa jelo mu se sviđalo jer je izazovno i interesantno te odiše drevnim vremenima.

Deserti u čašama zadovoljili kriterije žirija
´Datulja i skuta se vole´, naziv je Lukinog deserta kojeg je prvi kušao Andrej. Svidio mu se jer nije presladak. Dinu je desert bio jako lijep, dok ga je Radovan zamolio da uzme krokant iz deserta jer mu je samo smetao.
Ivanin ´Mousse od lavande´ je dobio solidne komentare. Andreju je bio ukusan. Dinu je sve bilo dosta slatko, badem je smatrao manjom pogreškom, ali arome su mu bile super. Radovanu je mousse bio dosta uspješan.
Luka nije bio siguran u neke komponente jer ih nije probao, ali je bio zadovoljan:
– Joj sad će oni nama pokazivati ocjene i sramotiti ispred cijele nacije! – smijao se. Dino je zaključio da je Ivanino predjelo bilo vrlo sofisticirano u zamisli, ali je u izvedbi bilo nekoliko malih pogrešaka. Andreju se činilo da je Ivanino jelo izgubilo riblji primat. Luka je pak sam sebi svojim predjelima napravio ´medvjeđu´ uslugu jer mu je prvo predjelo bilo odlično.

Ivana je za morsku hladetinu od Radovana dobila trojku, Dina peticu i Andreja četvorku. Luka je pak zaradio sljedeće ocjene: Radovan mu je dao tri, a Dino i Andrej četvorku. Ivana je vodila za jedan bod. – Trebao sam zaboraviti onu buzaru – komentirao je Luka.

Ivanino i Lukino izjednačenje
Radovanu su glavna jela bila uspješnija, Ivanino je bilo jako lijepo servirano, dok mu Lukino nije bilo po guštu, ali cijeni njegovu kreativnost. Dino misli da su mogli i bolje, oboje finalista su imali puno dobrih i ponešto lošijih elemenata na tanjuru. Ivanina janjetina zaslužila je četvorku od svakog člana žirija, dok je Luka od Radovana i Dina dobio četiri, a od Andreja peticu. ´Puna šaka brade´, komentirao je ocjene. Sad su Luka i Ivana bili izjednačeni, a desert je bio presudan.
Ivana je od Radovana i Andreja za svoj desert dobila četvorke, dok joj je Dino dao trojku. Lukin desert od Radovana je zaslužio trojku, od Dina četvorku, a presudna je bila Andrejeva ocjena. On mu je dao – peticu!
– Pet, pet, ja vodim! Je li to znači da sam ja pobijedio?´- Luka je bio zbunjen.
– Toliko sam ispuštao već znoja kuhajući da više nema dovoljno tekućine za suze! Jako sam sretan, baš sam presretan – komentirao je prvi hrvatski Celebrity MasterChef.
– Jako sam sretna zbog Luke. Da sam u bilo kojem trenutku mislila ja sam bolja od Luke, možda bi mi bilo žao. Bio je sjajan, super je kuhao, danas je pogotovo imao super menu – izjavila je ´srebrena´ Ivana.
– MasterChef je za mene stvarno bio predivno iskustvo, iskreno. Naučili smo more toga, oni su nama svako malo davali nekakve sitne komentare, primjedbice, stvarno čovjek nauči masu! Zato ova pobjeda vrijedi! – nastavio je pobjednik. Zahvalio se žiriju na savjetima i još jednom izrazio koliko je sretan. Radovan je Ivani i Luki zaželio puno sreće u kuhinji u kućama i nastavak respektabilne glazbene karijere. Prvi hrvatski Celebrity MasterChef još je jednom podsjetio da je glazba njegova ljubav i da će se njom sigurno baviti cijeli život, ali i da će nastaviti kuhati u svom u malom bistrou.

Foto: Press