2. Zagrebački festival crteža otvara se u InArt galeriji

Festival crteža u Zagrebu

U InArt galeriji

Službeno otvorenje 2. Zagrebačkog festivala crteža održat će se u petak, 2. listopada 2020. u 12.00 sati u InArt galeriji (MO Trnsko, Trnsko 34 a, Zagreb). Festival crteža će za posjetitelje biti otvoren od 2. do 4. listopada 2020., svaki dan od 12 do 17 sati. Festival će se održati uz financijsku podršku Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu Zagreb.
Na pratećoj izložbi 2. Zagrebačkog festivala crteža sudjeluju: Vedran Bukovina, Antonija Cesarec, Suzana Gajdek, Krešimira Gojanović, Karla Horvat, Izabela Hren, Paolo Patrick Hrga, Zlatko Isaković, Juraj Jonke, Valentina Kasapović, Ivana Kolić, Davorin Kulaš, Jasna Kulaš, Valentina Marđetko, Rada Marković, Jelena Martinović, Ana Pintarić, Marina Popović, Petra Popović, Tin Samaržija, Veronika Stehr, Rešad Sultanović (BiH) i Andrej Zbašnik.

festival crteža

– Program 2. Zagrebačkog festivala crteža u InArt galeriji održat će se u skladu s epidemiološkim mjerama. Broj sudionika na radionicama je ograničen uz poštivanje razmaka u prostoriji. No imat ćemo i mogućnost za one koji su željeli sudjelovati, a nije bilo dovoljno mjesta: njima će na festivalu biti podjeljeni besplatni materijali za rad i svoje radove moći će, uz naputke voditelja radionica, napraviti kod kuće, te prema osobnoj želji donijeti ih na festival, kako bi od voditelja radionica dobili upute i savjete u kojem smjeru dalje da razvijaju svoje crtačke vještine, ali i da se njihovi radovi priključe u postavu prateće izložbe festivala, odnosno da se uključe i u prateću virtualnu izložbu crteža na portalu ”Zagrebački likovni umjetnici – poručuju organizatori.
Sve radionice i materijali na njima besplatni su za polaznike radionica i posjetitelje festivala, koji žele usavršavati svoja crtačka umijeća.

Foto: Press