fbpx

8. sezona serije Velečasni Brown od ponedjeljka na malim ekranima

BBC-jeva serija Velečasni Brown

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od ponedjeljka, 14. prosinca 2020. godine na Prvom programu (HRT-HTV1) u terminu od 15.55 sati počinje s prikazivanjem osme sezone serije Velečasni Brown. U osmoj sezoni velečasni Brown istražuje ubojstvo ekscentričnog pčelara, otkriva skrivene motive u pozadini kobne izložbe umjetnina i nastupi kada se nad obiteljskim okupljanjem gospođe McCarthy nadvije prijetnja povezana s predviđanjima gatare.

Velečasni Brown

U Kemblefordu se održava konvencija luda, ali veselje zamre kada se lokalna liječnica sruši mrtva pred šokiranom publikom. Bunty se nađe na sudu za ubojstvo mladog aristokrata te se velečasni Brown utrkuje s vremenom da dokaže njezinu nedužnost i spasi je od krvnikove omče.

Velečasni Brown

Ova simpatična BBC-jeva serija temelji se na liku koji je osmislio G. K. Chesterton. Ruralna Engleska pedesetih godina prošlog stoljeća – krajolik s tu i tamo pokojim selcem, župnim crkvicama i velikim ladanjskim kućama. U mirnome selu Kemblefordu lokalni svećenik otac Brown iskorištava svoj rijedak talent za rješavanje zločina. Kao i obično, pridružuje mu se niz zanimljivih likova, uključujući i ozbiljnu župnu tajnicu gospođu McCarthy i buntovnu družbenicu Bunty.

Velečasni Brown

U prvoj epizodi serije tajanstveni saboter nastoji spriječiti kemblefordske zboraše da pobijede u Trožupanijskom zborskom natjecanju. Sumnja odmah pada na suparnički zbor Hambleston Harmonisers. Kemblefordski zboraši utrkuju se s vremenom kako bi stigli na natjecanje prije nego što budu diskvalificirani, dok velečasni Brown nastoji otkriti tko im to želi nauditi.

Foto: Press