Amerikanci od 9. prosinca na malim ekranima
By redakcija On 4 pro., 2019 At 05:53 PM | Categorized As Događanja, Televizija, Zanimljivosti | With 0 Comments

Zagreb…

Četvrta sezona izvrsne dramske serije Amerikanci u trajanju od 13 epizoda

AmerikanciHrvatska radiotelevizija (HRT) od ponedjeljka, 9. prosinca na Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 23.05 sati započinje s prikazivanjem nove, četvrte sezone izvrsne dramske serije Amerikanci u trajanju od 13 epizoda.
Smještena u osamdesete godine prošlog stoljeća, tijekom hladnog rata, ovo je priča o Elizabeth (Keri Russell) i Philipu Jennings (Matthew Rhys). To dvoje agenata KGB-a predstavljaju se kao američki bračni par koji živi u Falls Churchu u Virginiji, predgrađu Washingtona, sa svojom djecom Paige (Holly Taylor) i Henryjem (Keidrich Sellati).
AmerikanciNjihov susjed Stan Beeman (Noah Emmerich) agent je FBI-a koji radi u protuobavještajnoj službi. Prva sezona započinje nedugo nakon inauguracije predsjednika Ronalda Reagana u siječnju 1981. Šesta sezona završava u prosincu 1987., netom prije nego što su čelnici Sjedinjenih Država i Sovjetskog Saveza potpisali Sporazum o nuklearnim projektilima kratkog i srednjeg dometa.
Tijekom emitiranja kritičari su držali da je serija među najboljima tada prikazanima. Osvojila je dvije nagrade Peabody, pet nagrada Udruge televizijskih kritičara i dvije nagrade Critics ‘Choice Television Award za najbolju dramsku seriju. U završnoj sezoni Matthew Rhys osvojio je Emmy za najboljeg glavnog glumca u dramskoj seriji, a izvršni producenti Joel Fields i Joe Weisberg osvojili su Emmy za najbolji scenarij dramske serije, kao i Zlatni globus za najbolju televizijsku dramsku seriju. Serija je ukupno nominirana za 85 nagrada, a osvojila ih je 25.
Philip priznaje Marthi da je inscenirao Geneovo “samoubojstvo” kada FBI započne istraživati analitičarevu smrt, što podiže napetosti kod kuće i na poslu. Iako se Paige osjeća krivom što mu je rekla istinu, pastor Tim je potiče da ispituje roditelje o njihovu špijunskom životu.
Uloge: Keri Russell, Matthew Rhys, Lev Gorn, Annet Mahendru, Susan Misner, Costa Ronin, Keidrich Sellati, Holly Taylor, Richard Thomas, Alison Wright, Noah Emmerich.

Foto: Press

comment closed