fbpx

Eurosong 2016.: Fotografije s prve probe

Stockholm…

EurosongJučer je završila prva proba predstavnika Bosne i Hercegovine na 61. Eurosongu u Stockholmu. Odmah nakon probe BiH delegacija je u ‘Viewing room-u’ s redateljima i kreativnim timom iz Švedske pregledala snimke svog prvog nastupa i odabrala 20 sekundi materijala koji će biti korišten kao podsjetnik na pjesmu prilikom glasovanja, odnosno televotinga 10. svibnja i u finalu, 14. svibnja 2016. godine. Nakon probe i odabira materijala u Press centru je BIH delegacija pred mnogobrojnim predstavnicima medija održala i svoju prvu press konferenciju i po prvi put pojasnila priču koju komuniciraju svojom pjesmom ‘Ljubav je’ kao i scenskim nastupom.
EurosongBIH predstavnici poručuju da se ispod ‘izbjegličkog plašta’ krije pravo blago ljudskih talenata i ljepote. U skladu sa sloganom ovogodišnjeg Eurosonga – “Come together”, pjesma ‘Ljubav je‘, kao i scenski nastup BIH tima ohrabruju različitost i kreativnost, a sami izvođači podržavaju snažnu volju da se prebrode sve različitosti.
– Upravo BIH tim, koji možemo nazvati internacionalnim, predstavlja skup različitosti. Dalal Midhat Talakić, prelijepi glas, ima bosansko-sudanske korijene i kao dijete bila je i sama izbjeglica. Fuad Backović Deen, koji je nakon 12 godina ponovno na Eurosongu, zastupa prava manjina uključujući i prava LGBT populacije. Ana Rucner naša vrsna čelistica hrvatsko-srpsko-crnogorsko-albanskih korijena ove godine nastupa za Bosnu i Hercegovinu, dok je Jasmin Fazlić Jala zvijezda u usponu novih generacija s Balkana – piše u pripćenju eurovizijskog BiH tima.

Foto: Press – Eurosong BiH tim
Fotogalerija: [nggallery id=634]