fbpx

Anđa Jelavić: Jako sam ponosna, svaka čast!

EuroBasket 2019…

Hrvatska slavila protiv Makedonije sa 61 poenom razlike

Anđa Jelavić– Čestitala bih svojim curama na prvenstveno dobro odrađenoj utakmici zato što smo se od početka do kraja utakmice držali onih principa koje smo dogovorile – i u obrani i u napadu. To je znak da smo stvarno bile koncentrirane i fokusirane na utakmicu. Četiri izgubljene lopte u ovoj utakmici su stvarno pokazatelj da smo bili izuzetno koncentrirani. Što se tiče naših asistencija, imali smo ih čak 30! Stvarno nemam ništa za reći, nego samo pohvaliti našu igru, naše cure, jer su ovo stvarno dobro odradile. Jako sam ponosna jer kad vidite da se igračice kod +50 bacaju za loptom sve vam je jasno. Svaka čast! – rekla je izbornica hrvatske reprezentacije Anđa Jelavić.
HrvatskaHrvatska ženska reprezentacija upisala je pobjedu u drugom krugu Kvalifikacija za EuroBasket 2019. Slavila je protiv Makedonije s rezultatom 47:108.
– Sutra se vraćamo u Hrvatsku i onda slijedi Švedska 14. veljače. Imamo treninge, put za Švedsku i ovu utakmicu danas zaboravljamo jer smo nakon ovoga mislima već u Švedskoj – dodala je Anđa Jelavić.
Hrvatska je od samog početka nametnula svoju igru i ništa nije prepuštala slučaju. Tako su igračice izbornice Jelavić Makedoniji u prvih deset minuta dopustile da im ubace samo 12 poena, dok je Hrvatska imala 27. Na poluvrijeme je Hrvatska već otišla sa zavidnom prednošću (20:48) koju Makedonija do samog kraja nije mogla stići. Hrvatska je iz minute u minute samo povećavala svoju prednost I upisala uvjerljivu i važnu pobjedu u gostima.

Foto: Press – Hrvatski košarkaški savez