fbpx

Besplatna radionica: Prijavite se na radionicu keramike

Zagreb…

Prijavite se na besplatnu radionicu keramike za međugeneracijske parove Oplemenjivanje svakodnevice kroz nasljeđe

radionica keramike– Pozivamo sve zainteresirane međugeneracijske parove da se pridruže voditeljicama Lidiji Boševski i Nadici Eichorn na trodnevnoj radionici Oplemenjivanje svakodnevice kroz nasljeđe, od 27. do 29. lipnja u Ateljeu Owl. Radionica potiče kreativno izražavanje, upoznavanje i prenošenje kulturne baštine, običaja i znanja na nove generacije – pozivaju organizatori.
Opis radionice:
Polaznici će izrađivati uporabne predmete svakodnevice, inspirirane srednjovjekovnom pokretnom arheološkom građom, keramičkim posuđem iz presjeka arheoloških slojeva nađenih na lokalitetu Muzeja Grada Zagreba, samostana Klarisa i širem području naselja Gradec. Keramičko posuđe bit će ručno oblikovano tradicionalnim tehnikama kombinirano s današnjim saznanjima i iskustvima. Fokus je na redizajnu u smislu dorade ali uz zadržavanje originalnih arheoloških oblika. Uporabni predmeti će se oblikovati prema fotografijama, a polaznici će biti upućeni na obilazak MGZ-a gdje su isti i izloženi.
U oblikovanju keramičkih uporabnih predmeta koristit će se glina pronađena i iskopana na lokalitetu Grada Zagreba i okolice što će oblikovanim predmetima dati autentičnu vrijednost i osvještavati polaznike radionice o prirodnim resursima prostora u kojem žive. Svi materijali koji će se koristiti su ekološki prihvatljivi.

Prijava:
Prijaviti se možete na tri načina:
putem obrasca prijavnice: https://oblikovanjesvakodnevice.com/radionica/4
telefonski na (0)1 4846874
putem emaila: cos.dizajn@gmail.com
Molimo Vas da u prijavi navedete svoj broj telefona te relaciju i ime osobe s kojom se prijavljujete.

Besplatna radionica: Radionica keramike
Voditeljice:
Lidia Boševski i Nadica Eichhorn
Polaznici:
Program radionice namijenjen je međugeneracijskim parovima, primjerice: prijateljima ili partnerima različitih generacija, roditeljima i djeci, djedovima/bakama i unukama/unucima i sl.
Broj polaznika:
Predviđeno je 10 polaznika.
Prijave se zaprimaju do popunjenja slobodnih mjesta.
Radionica je besplatna!

Lokacija
Atelje Owl
Vlaška 81a
10000 Zagreb
Termin održavanja
27., 28. i 29. lipnja 2019. od 17.30 do 20 h.
Radionica traje tri dana.

Foto: Press