Besplatna radionica: Prijavite se na radionicu keramike
By redakcija On 16 lip., 2019 At 11:49 AM | Categorized As Događanja, LifeStyle, Tech | With 0 Comments

Zagreb…

Prijavite se na besplatnu radionicu keramike za međugeneracijske parove Oplemenjivanje svakodnevice kroz nasljeđe

radionica keramike– Pozivamo sve zainteresirane međugeneracijske parove da se pridruže voditeljicama Lidiji Boševski i Nadici Eichorn na trodnevnoj radionici Oplemenjivanje svakodnevice kroz nasljeđe, od 27. do 29. lipnja u Ateljeu Owl. Radionica potiče kreativno izražavanje, upoznavanje i prenošenje kulturne baštine, običaja i znanja na nove generacije – pozivaju organizatori.
Opis radionice:
Polaznici će izrađivati uporabne predmete svakodnevice, inspirirane srednjovjekovnom pokretnom arheološkom građom, keramičkim posuđem iz presjeka arheoloških slojeva nađenih na lokalitetu Muzeja Grada Zagreba, samostana Klarisa i širem području naselja Gradec. Keramičko posuđe bit će ručno oblikovano tradicionalnim tehnikama kombinirano s današnjim saznanjima i iskustvima. Fokus je na redizajnu u smislu dorade ali uz zadržavanje originalnih arheoloških oblika. Uporabni predmeti će se oblikovati prema fotografijama, a polaznici će biti upućeni na obilazak MGZ-a gdje su isti i izloženi.
U oblikovanju keramičkih uporabnih predmeta koristit će se glina pronađena i iskopana na lokalitetu Grada Zagreba i okolice što će oblikovanim predmetima dati autentičnu vrijednost i osvještavati polaznike radionice o prirodnim resursima prostora u kojem žive. Svi materijali koji će se koristiti su ekološki prihvatljivi.

Prijava:
Prijaviti se možete na tri načina:
putem obrasca prijavnice: https://oblikovanjesvakodnevice.com/radionica/4
telefonski na (0)1 4846874
putem emaila: [email protected]
Molimo Vas da u prijavi navedete svoj broj telefona te relaciju i ime osobe s kojom se prijavljujete.

Besplatna radionica: Radionica keramike
Voditeljice:
Lidia Boševski i Nadica Eichhorn
Polaznici:
Program radionice namijenjen je međugeneracijskim parovima, primjerice: prijateljima ili partnerima različitih generacija, roditeljima i djeci, djedovima/bakama i unukama/unucima i sl.
Broj polaznika:
Predviđeno je 10 polaznika.
Prijave se zaprimaju do popunjenja slobodnih mjesta.
Radionica je besplatna!

Lokacija
Atelje Owl
Vlaška 81a
10000 Zagreb
Termin održavanja
27., 28. i 29. lipnja 2019. od 17.30 do 20 h.
Radionica traje tri dana.

Foto: Press

comment closed