fbpx

Ciklus turskog filma u Art-kinu

Art-kino…

Ciklus turskog filmaOd 10. do 14. lipnja u Art-kino stiže 9. Ciklus turskog filma, a svečano otvorenje programa održava se 10. lipnja u 19 sati uz projekciju kriminalističkog filma Sezona lova. Ulaz na otvorenje je slobodan. Program Ciklus turskog filma Art-kino provodi u suradnji s Hrvatsko-turskim društvom Rijeka, Institutom Yunus Emre i Veleposlanstvom Republike Turske u Zagrebu.
Deveti po redu Ciklus turskoga filma u Art-kinu otvora krimić Sezona lova Yavuza Turgula koji prati trojicu detektiva za ubojstva. Njihov se život naglo mijenja s dubljim uplitanjem u istragu ubojstva mlade žene čija je obitelj za zločin osumnjičena. Ulaz je slobodan na svečano otvorenje ciklusa. Nastavak, 11. lipnja u 19 i 30 sati, donosi bogato nagrađivanu dramu Hladnoća kalendara smještenu u jedinstvenom pastoralnom ozračju koje prikazuje realnu, strastvenu i emocionalnu priču o Mehmetu i njegovoj obitelji koja živi daleko od modernog života, u planinskom selu.
Idućeg dana, 12. lipnja u 18 sati na programu je film Nurija Bilgea Ceylana Stablo divlje kruške koji prati Sinana, strastvenog ljubitelja književnosti. Po povratku u rodno selo Sinan se trudi prikupiti novac potreban za tisak i objavljivanje knjige koju je napisao, no sustižu ga očevi dugovi. Komična drama Serijska kuharica Ümita Ünala, zakazana za 13. lipnja u 19 sati, prati Neslihan koja je izvrsna kuharica (stručnjakinja za tursku kuhinju), besprijekorna kućanica strogo odana svom suprugu, ali i… serijski ubojica.
Ciklus zatvara drama s elementima komedije 61 dan Yüksela Aksua, na programu 14. lipnja u 19 sati. Smještena u 1970-e, drama prati Adema koji živi sa svojom obitelji u jednom egejskom mjestašcu. Adem je dobio dopuštenje od roditelja da radi preko ljeta, no baš u vrijeme ramazana, kada je i on dužan postiti pa zbog toga tijekom vrućih ljetnih dana počinje halucinirati.
Ulaznice se mogu rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org), a kupiti na blagajni Art-kina svakoga dana od 16:00 do 20:30 sati ili na internetskoj stranici ulaznice.hr

Foto: Press