fbpx

Premijerno: Peta sezona hit serije Crna lista na malim ekranima

HRT…

Na Hrvatskoj radioteleviziji premijerna peta sezona hit serije Crna lista

Crna listaNa Hrvatskoj radioteleviziji od srijede 21. studenog na Drugom programu (HRT – HTV2) počinje emitiranje premijerne pete sezone hit serije Crna lista. Kroz 22 epizode nove sezone gledatelji će nastaviti pratiti zbivanja u središtu kojih su bivši vladin agent Raymond Reddington Red, kojeg tumači James Spader, desetljećima jedan od najtraženijih FBI-jevih bjegunaca koji se predao i u zamjenu ponudio crnu listu s Crna listaimenima političara, mafijaša, špijuna i međunarodnih terorista te agentica Elizabeth Keen, koju glumi Megan Boone.
Nakon što razore njegov zločinački imperij, Red (James Spader) zamoli Elizabeth Keen (Megan Boone) da mu pomogne da ga ponovno izgradi te joj ponudi da zajedničkim snagama pred sud izvedu odbjeglog pronevjeritelja. Pritom, njegova žudnja za životom nije nimalo jenjala pa s nesmanjenim žarom želi krenuti u nove Crna listaposlovne poduhvate u kojima snage udružuje s Elizabeth. S druge strane, Liz je rastrgana između uloge FBI-eve agentice i iskušenja da se prikloni svojim kriminalnim impulsima. U svijetu gdje je potraga za osobama koje se nalaze na intrigantnoj crnoj listi prerasla u opasan i smrtonosan posao, nema nikakve sumnje da će Red ponovno opravdati nadimak Portir podzemlja.
Za ulogu Raymonda Reda Reddingtona James Spader je 2014. i 2015. godine nominiran za Zlatni globus u kategoriji najboljeg glavnog glumca u televizijskoj seriji, a Crna lista je 2014. godine osvojila Primetime Emmy. Još je nekoliko puta bila nominirana za poznate televizijske nagrade. U glavnim su ulogama James Spader, Megan Boone, Ryan Eggold, Harry Lennix, Diego Klattenhoff, Hisham Tawfiq i Amir Arison.
Prvu epizodu 5. sezone Crne liste gledajte na Hrvatskoj radioteleviziji u srijedu 21. studenog na Drugom programu (HRT – HTV2) u 23 sata i 35 minuta.

Foto: Press