Davor Šuker: Hrvatska je fenomen u svijetu
By redakcija On 6 srp., 2018 At 04:02 PM | Categorized As Događanja, Sport, Sportske minute | With 0 Comments

Rusija…

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker dao je još jedan intervju za najveće ruske medije

– Hrvatska je fenomen u svijetu, a cilj nam je doći na Svjetsko prvenstvo jer se tako financiramo. HNS nema velike pomoći od države i drugih subjekata, nemamo nacionalni stadion i cilj nam je bio doći ovako i proći skupinu. Ne bojimo se za budućnost hrvatskog nogometa. Svi pitaju kako je moguće da tako mala zemlja stalno ima dobre reprezentacije. Imamo formulu i otkrit ću vam je – samo deset utakmica godišnje HNS-u donosi novac za život, a u ostalih 190 ulažemo, u nogomet, u mlade koji igraju svaki dan, i nikada se nećemo umoriti pomagati mladim selekcijama. To je ključ. Jedina nam je opcija rad i ulaganje, ništa drugo – rekao je Davor Šuker.
Uoči sraza Rusije i Hrvatske u Sočiju, Davor Šuker kao predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza i najbolji strijelac Vatrenih u povijesti vrlo je tražen sugovornik, a razgovarao je i predstavnicima uglednih Vesti. Šuker je s Vatrenima osvojio broncu u Francuskoj ’98, gdje je bio i prvi strijelac natjecanja. Može li Hrvatska opet daleko?
– Ona naša Hrvatska bila je treća na svijetu i sretan sam što sam bio dio te momčadi, a sada kao predsjednik HNS-a mogu proslaviti nešto spektakularno. Međutim, neću ništa pričati, imamo dobru momčad i dobru igru, možemo svakoga pobijediti i možemo biti ponosni. Svi smo se tada podređivali nacionalnom dresu i hrvatskoj reprezentaciji. Mislim da je velika čast igrati za svoju zemlju, slušati himnu i predstavljati je na velikim utakmicama. Napravili smo veliki iskorak, svaki igrač daje 100 posto za hrvatsku reprezentaciju i to vidi cijeli svijet. To je naš put koji nikad neće prestati i uvijek ćemo biti svi ponosni – kaže Šuker.
A o Rusiji koja je do četvrtfinala došla pobjedom protiv favorizirane Španjolske, Šuker je rekao:
– Bitno je da je Rusija imala pravi blok, pravu formu. Ima odlične igrače, odličnu defenzivu, a ono što je najvažnije, napada s 11 igrača i brani se s 11 igrača. To je velika snaga. Rusija je domaćin, nosi je adrenalin i snaga cijele države, a svi koji su bili na stadionu daju pozitivnu energiju igračima. U utakmici s Hrvatskom izgledi će biti 50-50 – smatra predsjednik HNS-a.
A na pitanje tko je favorit SP-a i kako se Davor Šuker osjeća u Rusiji, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza je rekao:
– Favoriti se mijenjaju svaki dan. Nije lako pobijediti nikoga, vidjeli smo da mnogi favoriti odlaze kući, a oni koji su mislili da će lako proći na ovom Svjetskom prvenstvu dobili su veliku glavobolju. Nezahvalno je prognozirati, neka na kraju turnir osvoji netko iz utakmice Rusija – Hrvatska. Hvala svim volonterima u zračnim lukama i gradovima, službama u hotelu, svima koji rade na Svjetskom prvenstvu, na njihovom osmijehu i gostoprimstvu. Ja se u Rusiji osjećam kao kod kuće – zaključio je Davor Šuker.

Foto: Press – HNS

comment closed