Balet HNK Split gostovao na pozornici Theater Hagen
By redakcija On 16 srp., 2019 At 04:03 PM | Categorized As Događanja, LifeStyle, Tech | With 0 Comments

Gostovanje…

BaletBalet Hrvatskog narodnog kazališta Split predstavio se još jednom međunarodnoj publici nastupom na dobrotvornoj baletnoj gala večeri na pozornici Theater Hagen, gradskog teatra grada Hagen u njemačkoj pokrajini Sjeverna Rajna-Vestfalija. Tamo su 13. srpnja nastupili solisti splitskog Baleta Hazuki Tanase i Aaron Kok izvedbom dvaju plesnih točaka klasičnog baleta i suvremenog plesnog izraza.
BaletUz plesače Baleta HNK Split na gala večeri, čiji je prihod bio namijenjen oboljelima od rijetkih bolesti, nastupili su plesači iz Opere u Wroclawu i Narodnog kazališta iz Varšave iz Poljske, solisti iz njemačkih kuća Mainz Ballet, Nordhausen Ballet, Ballet Hagen i Dortmund ballet a iz Francuske sudjelovao je Ballet de Bordeaux. Hazuki Tanase i Aaron Kok izveli su koreografiju Igora Kirova The Edge i pas de deux iz drugog čina baleta Gusar (Le Corsaire) u koreografiji Aivarsa Leimanisa.
Sljedeći međunarodni nastup splitske plesače očekuje već 3. kolovoza kada će na 20. Međunarodnom baletnom natjecanju u latvijskom glavnom gradu Rigi Ivan Boiko i Nazomi Miura predstaviti Balet HNK Split izvedbom pas de deux iz baleta Coppélia.

Foto: Press

comment closed